Keepers mochten zich op deze speeldag vaak omdraaien

KA197293_eerste-lommel-kolHet begint stilaan om de eerste periodetitelknikkers te gaan. Geen punten verliezen want dat is dodelijk. Juve kreeg op deze speeldag dat genadeschot. Een doelpunt van Thora slaat Juve op vier punten van de leider. Stokkem deed hiermee een uitstekende zaak en kruipt uit de degradatiezone. Onze jongens knikkeren ook nog mee. Ze moesten tegen Kolonie, de ploeg die in het seizoensbegin even zich leider mocht noemen.

Een trouwe supporteres zei dat de eerste helft van onze jongens ” gene vette ” was. Gelukkig bracht de tweede helft beterschap en ja hoor Bart Engelen stond weer aan het kanon met zijn negende doelpunt van het seizoen. Hij blijft zo topschutter van de reeks. Volhouden Bart want doelpunten hebben we nodig om titels te behalen. Kattenbos, vorige week nog verrassend onderuit tegen Kaulille, doet ook nog mee. Ze pakte de volle buit in Opoeteren. Een sterke prestatie en dat het doelpunt in de slotfase viel was goed voor de plaatselijke tapkraan.

Leider Kaulille kan zijn positie handhaven. 5-2. Een uitslag die fel overdreven is. Kinrooi staat duidelijk onder zijn rangschikking. Het speelde gezond agressief en liet Kaulille niet in zijn spel komen. De thuisploeg stond dan ook ineens 0-2 achter mede door zwak verdedigingswerk van de thuisploeg. Neyens kon gelukkig nog de aansluitingstreffer maken in de eerste helft. De zuurstoftank van Kinrooi geraakte leeg en toen Braeken zich voorbij drie man vechtte en een mooi assist gaf voor Theunis was Kinrooi klaar voor de genadeslag. De poederjongens kunnen met volle vertrouwen naar Opitter. In Opitter was er weer verlies voor de thuisploeg. Grimbie haalde uit met 1-5. De nieuwe trainer Berben heeft werk aan de winkel. De komst van de leider is eigenlijk ideaal. Je hebt dan niets te verliezen.

De nieuwe trainer van Wijchmaal zag na twee minuten een gemiste strafschop. Toch bleef Wijchmaal domineren en geraakte het op voorsprong. Kadijk stak de kopje bij elkaar tijdens de rust en kwam in een andere gedaante uit de kleedkamer. De tweede helft was voor hun en leverde zo een gelijkspel op.

Tien doelpunten in As. 7-3, een typische derbyuitslag kun je dit zeker niet noemen. Simone was met vier treffers de killer van dienst. Louwel blijft niet te lang stilstaan bij deze zware nederlaag. Verschillende basispionnen ontbraken en we zijn niet op onze waarde geklopt luidde het. Toch wel een beetje gemakkelijk, een ploeg bestaat uit meer dan elf spelers.

Tenslotte was er nog Hechtel – Grote Brogel. Hechtel kon via een doelpunt van Ulenaers even genieten van een betere rangschikking maar Boeren van Grote Brogel schoot Hechtel verder in de put van de rangschikking.

Tot volgende week  met de topper Juve -KFC  op het programma.