Seniors

Wat hèt ‘t Loe gemakt

Koning voetbal is weer gestart en op de werkvloer is maandagmorgen het thema “voetbal”. Ook ik mag zondag van mijn schoonvader weer de vraag verwachten wat hèt ‘t loe gemakt.

In Louwel werd het startschot gegeven van seizoen 2013-2014 en De Smedt van Grote Brogel was de eerste sluipschutter van dienst. De thuisploeg had echter de kans gehad om via strafschop de primus te zijn maar Knevels had een Anderlechtflauwte en miste. Grote Brogel profiteerde dus optimaal en zorgde voor de eerste bezoekende zege.

Een half uur later ging de bal aan het  rollen op ‘t Leeuwke. Onze favoriete ploeg werd door de trainers van de reeks als titelfavoriet gebombardeerd met acht stemmen. Meteen druk zetten , een tactiek gelijk een ander. KFC  meteen in het vizier. We begonnen goed aan de match tegen promovendus Opoeteren en Bart Engelen scoorde zijn eerste doelpunt tot groot jolijt van vele amateurcoachen ( zie HAC) langs de lijn. Het werd zelfs 2-0 en de eerste driepunter leek in de maak. Doelman Emmers en invaller Ceelen gingen echter in de fout en binnen drie minuten was het 2-2. Zoals aanvoerder Rutten het ook verwoordde ” dan komt er destabilisatie in de ploeg”. De angst sluipt erin en dan patat 2-3. Gelukkig had doelman Wirix compassie met ons en zo kregen we toch nog de kans om 3-3 te maken. Zes goals , leuk voor de toeschouwers maar toch beteuterde gezichten op onze leeuwen . De bezoekers kregen voor deze prestatie een onderscheiding van een bekend dagblad.

In dat zelfde dagblad kreeg Kaulille FC een buis op het rapport. Verloren van Wijchmaal met negen man. Die buis zal dan wel slaan op sportiviteit want zet maar eens een goed resultaat neer met  twee man minder. Tot vier minuten voor affluiten stond nog 1-1, ik vind dat goed maar ja ik ben geen leraar geweest om rapporten te maken.

30 doelpunten, ook een mooi gemiddelde voor een speeldag. Grimbie 69 wil  er wellicht 69 maken dit seizoen en met 6 tegen As zijn ze alvast goed begonnen. As zat natuurlijk naderhand in zak en terug naar As. Andere winnaars van de eerste speeldag waren Kadijk, Kattenbos, Lommel Kolonie en Stokkem.

Als volgende week Opa Boonen aan mij vraagt wat hèt  ‘t Loe gemaakt , hoop ik  te kunnen zeggen gewonne van Hechtel met heel veul goalen. Tot volgende week.

One Reply to “Wat hèt ‘t Loe gemakt

Comments are closed.