Seniors

Enkel winnaars en verliezers op deze speeldag

KFC ontving zaterdagavond middenmoter Grote Brogel. Even leek het erop dat het een doelpuntenkermis zou worden. Na een dik kwartier lagen er al drie in het netje. KFC liet toen het gaspedaal los en Grote Brogel kreeg de nodige zuurstof om terug te slaan. Gelukkig bleef het bij de aansluitingstreffer. Drie punten erbij net als de rest van de top vier.

Leider Achel had het niet onder de markt in Zolder. De thuisploeg kwam op voorsprong maar lang konden ze er niet van genieten want vier minuten later stond de gelijkmaker op het bord. Toen de thuisploeg met een mannetje minder verder moest maakte Achel hier gretig gebruik van  om dit in winst om te buigen. De zesde zege op rij was meteen een feit.  Ook het derde geklasseerde Kattenbos moest een achterstand wegwerken in Hechtel.  Op het einde stond het hier ook 1-2. Nummer vier Stal kende weinig moeite met Peer SV. Na twee minuten had Elsen het doel al gevonden en van dan af legde Stal gemakkelijk zijn wil op. De jongens uit Peer zien vierde provinciale steeds dichterbij komen. Zeker nu naaste concurrent V. Lommel  de tweede zege op rij mocht vieren. Ze hadden voortdurend de wedstrijd in handen maar de bal wou er in de eerste helft nog niet in. In de tweede helft lukte dit wel. Eenmaal de ban gebroken kregen de bezoekers er van Viversel vier om de oren.

Acht doelpunten, zeven gele kaarten, er viel heel wat te beleven in Kadijk. Kadijk stond na een kwartier 0-2 in het krijt. Toen schoot de thuisploeg wakker en na een spannende wedstrijd werd het 5-3. Tenslotte waren er nog de uitoverwinningen van Ham en Herkol.