De negentigste minuut

KFC blijft op de tweede plaats. Een ruime score maar gemakkelijk was het niet. De bezoekers uit Lummen kwamen 0-1 voor maar een prachtige vrije trap van speler-trainer Vanseggelen deden de bordjes nog voor de rust gelijk hangen. In de negentigste doelpunt van .. Rooyakers. Leider Achel  leek zijn gemakkelijkste prooi te hebben met hekkesluiter Gestel.

De leider moest echter wachten tot de negentigste minuut met een doelpunt van Smolders. Achel zag met plezier dat Kattenbos de derby verloor in V. Lommel. Een doelpunt van Poets in de vijfennegentigste minuut zorgde voor extra zekerheid. KFC mag zich volgende week aan een gewonde leeuw uit Kattenbos verwachten.

In de kelderverdieping was er de onvervalste degradatietopper Peer SV- Viversel.  Peer had even na het uur twee mannetjes meer en rook de zege. Echter in de negentigste minuut scoorde Elsen vanop de stip. Een nederlaag die bijzonder hard aankwam bij de thuisploeg en waar de trainer de handdoek wierp.

Ik ben nog niet uitgepraat over de negentigste minuut.  Kadijk bouwde thuis een mooi twee nul voorsprong op maar in de slotminuut zorgde Vanhees voor de twee twee.  Over naar Zolder. De thuisploeg is wat op zoek naar zichzelf en met de komst van Grote Brogel moesten er punten gepakt worden. 89 minuten stond Zolder in het verlies maar jawel in de negentigste minuut scoorde Hermans de gelijkmaker.

Park Houthalen blijft ook netjes bovenin draaien. Zij hebben ook de reekstopschutter De Man in hun reeks. Hij scoorde weer tweemaal, zijn tweede doelpunt kwam twee minuten te vroeg, in minuut 88. Hechtel speelde nog eens op eigen plein en niet in Eksel. Misschien daardoor die offday en 0-5 pandoering. Volgens de wedstrijdklok viel het laatste doelpunt in de 85 minuut maar daar geloof ik niets van.