Seniors

Eerste elftal in slotfase voorbij Turkse FC

In ideale weersomstandigheden kon deze wedstrijd tegen Turkse FC aangevat worden. KFC Hamont zit in een goede periode en wil graag winnen om zijn plaats in de top van het klassement te behouden, Turkse moest dringend punten halen om zich wat zekerder te voelen in de rangschikking.
De match ging in sneltreinvaart van start. Al na twee minuten knalde Tim Strijbosch net naast. Luttele ogenblikken later kreeg hij weer een open schietkans, deze keer belande de bal mooi in het net van de bezoekende keeper, 1-0 na amper drie minuten spelen. Wie dacht dat de thuisploeg de match vlot tot een goed einde kon brengen werd enkele minuten later keihard met de voetjes op de grond gezet. Bezoeker Kurkan Burak kreeg teveel vrijheid van onze verdedigers en knalde mooi de gelijkmaker in het doel, 1-1 na zes minuten. Het spel bleef mooi op en neer golven, met enkele kansen tot gevolg. Een goed schot van Ridah Vanherck leek in doel te gaan, maar kaatste op het laatste moment af op een bezoekende verdediger in corner. De doelpuntenmaker van de openingsgoal van Turkse kreeg op rechts veel te veel vrijheid van de thuisverdediging en knalde de bal staalhard in het doel KFC, 1-2 na 18 minuten. KFC op achtervolgen aangewezen, maar hadden geen gemakkelijke klant aan de bezoekers uit Beringen, die gretig en goed meevoetbalden. Dries Foqué schoot nog eens op doel, maar de keeper wist hier wel raad mee. Nog voor het halfuur om was maakte een bezoekende verdediger hands in het strafschopgebied. Een goed leidende ref floot terecht penalty, Tim Strijbosch maakte daarop vanop de stip zijn tweede doelpunt van de avond. Een hoekschop verdween bijna rechtstreeks in het doel van Turkse en even voor de rust werd een haakfout op Liam Peeters net buiten het strafschop gelegd, de daaropvolgende vrije trap leverde niets op. Met een gelijke stand, konden de twee ploegen na een aangename eerste helft gaan rusten.

De tweede helft begon even spectaculair als de eerste. Tim Strijbosch probeerde een spectaculaire omhaal. Een Turkse aanvaller werd volledig vrijgespeeld en kon alleen recht op de thuiskeeper afstormen. Hij treuzelde echter te lang, waardoor een teruggekeerde verdediger hem de bal nog kon ontfutselen. De kansen bleven komen. Tim miste op een haar nog een goede kans, Liam Peeters schoot vanop afstand net iets te hoog over. Het spel bleef goed op en neer gaan, doelpunten bleven echter aan beide kanten uit. Tijd voor een slotoffensief dacht de thuisploeg. De bezoekers trapten toch wat op hun adem, wat KFC de kans gaf om wat meer druk te zetten op de bezoekende goal. Eerst wilde de bal er niet in, nadat twee schoten nog net gekeerd konden worden door de bezoekende verdediging, vier minuten voor tijd werd de druk toch te groot, toen Ferren Peeters na een corner met het hoofd eindelijk KFC weer op voorsprong kon brengen. Turkse was hierdoor helemaal van slag, waardoor ze Jorne Thys (foto) uit het oog verloren. Deze knalde na een mooie infiltratie de bal enig mooi staalhard in het dak van het doel. KFC had nu de volle buit binnen.
Na een mooie wedstrijd hield KFC de punten thuis. Turkse gaf goed weerwerk en bewees dat ze de plaats onderaan de rangschikking niet waard zijn en terecht mogen hopen dat ze snel daar weg kunnen geraken.
De volgende thuiswedstrijd komt er snel aan, zondagmiddag a.s. om 15:00 uur tegen FC Bolderberg.

Scheidsrechter: Sven Bemelmans met zijn assistenten Andre Paredis en Bart Hermans.
Thuisploeg: Marnick Emmers, Jeroen Goossens, Jasper Reyskens, Quin Looijmans, Jorne Thys, Ferren Peeters, Michiel Thijs (70’ Jochen Jansen), Liam Peeters, Tim Strijbosch, Dries Foqué (76’ Vincent Bloemen), Ridah Vanherck (70’ Jeroen Peeters).
Bezoekers: Aliustaoglu Soner, Kurkan Burak, Ince Engin, Kandemir Okan, Ozturk Furkan (79’ Canakgun Samet), Taspinar Sukru, Teker Okan, Kilic Yunus, Can Kahraman, Kocaman Ali Kaan, Akarsu Sabri.

Doelpunten:
KFC Hamont 99: 3’ Tim Strijbosch, 26’ (p) Tim Strijbosch, 86’ Ferren Peeters, 87’ Jorne Thys.
Turkse FC: 6’ Kurkan Burat, 18’ Kurkan Burat.

Gele kaarten: Jorne Thys, Jasper Reyskens, Ferren Peeters, Ince Engin, Kilic Yunus.