Jeugd

Gerenommeerde voetbaltechniekschool kiest voor KFC Hamont 99

De wildgroei aan voetbalscholen die er in de voorgaande jaren heerste in Belgisch Limburg is gestopt. Onder leiding van sportdokter Maes uit Beverlo heeft de top van gediplomeerde jeugdtrainers zich verzameld in een nieuwe organisatie die TVAL gedoopt werd. Deze afkorting staat voor Technische Voetbal Academie Limburg.
Met een basis van 15 hooggediplomeerde techniektrainers, allen begeesterd en beïnvloed door de specifieke Coerver- en Cor Van Dijcktechnieken, verzorgt de voetbalschool wekelijks op 3 locaties in Belgisch Limburg trainingen van ongeveer één uur effectief aan ongeveer 250 jongeren. Men maakt gebruik van kleine groepen.
Het doel van deze voetbalschool is volgens sportdokter Maes eenvoudig: kinderen tussen de 5 en 15 in hun eigen buurt de extra scholing te geven als toemaatje op de opleiding bij hun eigen club. Hoe vroeger een kind de technische voetbalkneepjes onder de knie heeft, hoe sneller de passeer- en andere bewegingen vlot en intuïtief gaan verlopen. De basis die men zowel bij de PSV als Ajax-opleiding gebruikt is ontegensprekelijk van zeer groot belang. Het enige verschil is dat wij de kinderen ook nog de gelegenheid bieden om met hun vriendjes bij hun eigen club te kunnen blijven spelen. Maar ook voor die clubs is deze opleiding een meerwaarde, men ziet ze week na week groeien in het voetbalspel.
In het tussenseizoen kwam de TVAL in haar zoektocht naar een geschikte locatie in Noord-Limburg bij KFC Hamont 99 terecht. De ruime accommodatie van KFC met haar prachtige oefenpleinen bepaalden de keuze, en ook de club hapte toe. Alhoewel de club zelf onafhankelijk wil werken van TVAL heeft ze in haar trainingschema