De Scholieren A hebben vandaag een topper van formaat gespeeld. Vandaag mochten ze Kattenbos Sport ontvangen. De stand voor deze speeldag ziet er als volgt uit:
K.Kaulille FC 18
KFC Hamont 99 18
Kattenbos Sp. 18
Esp. Neerpelt 15

Een spannende reeks, want Esp. Neerpelt heeft nog een wedstrijd te gaan. Voor onze scholieren is dit hun derde echte topper, de wedstrijd tegen Kaulille werd winnend afgesloten(3-4), de wedstrijd tegen Neerpelt daarentegen werd verloren(2-1). Nu Kaulille van Neerpelt gewonnen heeft(7-1) lijken de wedstrijden tegen Kattenbos heel belangrijk te worden. Kaulille heeft die klip al doorstaan(4-0). Kunnen onze scholieren hetzelfde? We zullen zien.

De eerste helft is een beetje zwak, langs beide kanten. Kattenbos is iets beter en ziet dat ook vertaald in een 0-1 voorsprong.
De tweede helft is mooier, spannender en heviger, voor de toeschouwers zeker een mooie wedstrijd. Hamont wordt al vlug met 10 man gezet na een tweede gele kaart voor Dean. Kattenbos profiteert van die man-meer-situatie en loopt op korte tijd uit tot 0-3. De wedstrijd lijkt gespeeld, tot Lode en Dieter er binnen de minuut 2-3 van maken. Als Kattenbos even later ook met 10 komt te staan is het geloof helemaal terug. Dat geloof krijgt snel een fikse knauw, want de 2-4 komt op het bord met een mooie lob. Als Kattenbos dan ook een tweede rode kaart krijgt, en Hamont met een man meer komt te staan zit er misschien toch nog iets in. Als Jens er dan 3 minuten voor tijd 3-4 van maakt wordt het nog spannend. Jammer genoeg krijgt Hamont geen kansen meer en op de koop toe verliest het Wesley G. nog die ook met een rode kaart naar de kant moet.

De wedstrijd eindigt in een jammerlijk 3-4 verlies voor de thuisploeg. Het was met 4 rode kaarten een donker gekleurde, maar mooie wedstrijd.

Trainer Jacky was niet erg tevreden over de eerste helft. De tweede helft was beter, maar de eerste was slecht. Het is al een paar weken dat we niet goed voetballen de eerste helft, en dan krijg je het moeilijk. Als je dan met een man minder komt te staan wordt het alleen nog maar moeilijker. Het is jammer dat we op een domme manier die vierde goal binnenkrijgen, als die goal niet valt dan kunnen we hier misschien nog winnen. Maar al bij al was Kattenbos beter en de overwinning kunnen we niet onverdiend noemen.
Wijze woorden van de trainer, die zich zeker niet gewonnen wil geven. De titel is zeker nog mogelijk. We hebben de zwaarste tegenstanders gehad, nu mogen we tegen de zwakkere tegenstanders zeker geen punten verliezen. Vooral Kaulille zal de te kloppen ploeg zijn.

We kwamen ook te weten, dat Neerpelt deze speeldag gelijkgespeeld heeft en dat Kaulille gewonnen heeft, zo hebben onze A-scholieren nu 3 punten achterstand.

(Uitgebreid verslag: zie forum)