Jeugd

Scholieren B

Onze scholieren speelden vandaag een topwedstrijd tegen SK Meeuwen, de stand voor deze wedstrijd zag er als volgt uit:

1 HO MOLENBEERSEL 8 19
2 S.K. MEEUWEN B 8 18
3 K.F.C. HAMONT 99 B 7 16
4 KATTENBOS SP. B 7 15
5 LUTLOMMEL VV B 6 14

De wedstrijd begint gelijkopgaand, al is het overwicht toch voor Hamont. De echte kansen laten toch eventjes op zich wachten, tot Donny een slechte uittrap van de Meeuwen keeper onderschept en met een punter de stand op 1-0 brengt. De reactie van Meeuwen laat niet lang op zich wachten, we zijn geen 5 minuten verder als Thomas kansloos gelaten word met een afstandsschot, 1-1. Hamont is niet uit zijn lood geslagen en komt terug naar voor, Stef kan aanleggen, maar zijn schot gaat over. Na de kans van Stef blijft Hamont de betere ploeg, Martijn wordt diep gestuurd en maakt het mooi af, de verdiende 2-1 staat op het bord. Hamont krijgt nog enkele kleine kansjes, maar echt veel gevaar is er niet meer. We gaan rusten met een 2-1 stand.

De tweede helft begint goed voor Hamont, want het is opnieuw Donny die de voorsprong uitdiept tot 3-1. Dan valt de machine wat stil bij Hamont en komt Meeuwen beter in de wedstrijd. Ze hebben overwicht, maar op kansen is het toch nog eventjes wachten. De 3-2 volgt dan toch en onverdiend is ze zeker niet. Meeuwen blijft de betere ploeg, maar Maarten, die aan de rust Thomas kwam vervangen, houdt zijn ploeg overeind in de tweede helft. Dan komt Hamont weer, en het is Maarten die Hamont op 4-2 brengt. Het liedje van Meeuwen is nu zo goed als uitgezongen en ze kunnen niet echt meer een vuist maken. Het wordt zelfs nog 5-2 via Yannick, die sneller op de bal was als de keeper.

Een verdiende overwinning voor de scholieren B, die zich nu minstens op de tweede plaats nestelen. Net als de A-scholieren zullen ook de B-scholieren meedoen voor de titel, waarom geen 2 titels bij de scholieren? Het kan nog allemaal…