Jeugd

Kadetten A

Onze provinciale kadetten mochten vandaag SK Bree ontvangen. Bree stond in het klassement boven Hamont en kwam dus om punten te pakken. Even een overzicht van het klassement:
1 PATRO EISDEN 11 27
4 SK BREE 11 22
4 HEUSDEN-ZOLDER 10 22
4 LEOPOLDSBURG 11 22
7 K.F.C. HAMONT 99 10 19

Het overwicht was voor KFC in het begin van deze wedstrijd, er volgen een aantal kansjes maar Glen, Wouter en Hans kunnen niet goed afwerken. Bree ligt duidelijk onder, maar krijgt toch een kansje, een schot dat door Roy in twee tijden gepakt wordt. Het zit Hamont niet echt mee in die eerste helft. Glen die een mooie actie maakt op rechts, het strafschopgebied binnen gaat en tegen de grond gaat. Maar de scheidsrechter beslist geen strafschop te geven. De wedstrijd valt wat stil, maar plots krijgt Bree een heel goede kans. Een schot vanop rechts wordt goed gepakt door Roy. Hamont is beter, maar dit was toch de beste kans. Het antwoord van Hamont laat niet lang op zich wachten, Marnix wordt diep gestuurd. Een heel mooie kans, maar hij besluit op de keeper en de rebound kan weggewerkt worden. Hamont blijft de betere ploeg, maar echt gevaar is er niet meer de eerste helft. Hans loopt wel nog tegen een gele kaart aan, maar verder gebeurt er niets meer. 0-0 is de ruststand, als er iemand iets verdient is het Hamont.

Ook in de tweede helft is het overwicht voor onze Kadetten. En dat overwicht wordt al vroeg omgezet. Hans kan alleen doorgaan en legt de verdiende 1-0 in de rechterhoek. De voorsprong voor Hamont is verdiend, en ze gaan op hun elan verder. Bree moet een hoekschop toestaan, een dure hoekschop, want hij wordt door Wouter G. binnengekopt. Zo komt de stand op 2-0. Bree is toch wat aangeslagen na die 2-0 en komt er niet echt meer uit. Hamont speelt ook wat rustiger en is Bree makkelijk de baas. Het is even wachten tot er weer kansen komen. Het is Bree dat als eerste een goede kans krijgt, maar Roy kan de bal al weer goed pakken. Hamont staat sterk achterin, Bree krijgt weinig kansen. Ook Hamont krijgt geen echte kansen meer. Totdat Ruud op zijn eentje een mooi kans forceert. Hij gaat zijn man goed voorbij en draait de bal heel mooi in de verste hoek. Prachtige goal en 3-0 voor Hamont. Even later krijgt Roy de bal. Hij trapt die ver uit, en lanceert meteen Ruud die door kan gaan, maar hij wordt net op tijd afgestopt. Bijna een assist voor keeper Roy!
De tijd is verstreken, en de scheidsrechter beslist ook een einde te maken aan de wedstrijd. Een verdiende 3-0 overwinning waardoor Hamont op gelijke hoogte komt van hun tegenstander.