Jeugd

Kadetten B

De Kadetten B speelden vandaag een thuiswedstrijd tegen Kattenbos sport. Onze kadetten waren sterk aan de competitie begonnen met een 15 op 15. Sindsdien is het wat moeilijker en werden er 5 partijen op rij verloren. Konden ze vandaag een einde maken aan die zwarte reeks? Alvast een blik op het klassement:
1 HECHTEL FC 10 28
5 KATTENBOS SP. 10 18
7 FC EKSEL 10 16
9 K.F.C. HAMONT 99 B 10 15

De wedstrijd begint gelijkopgaand, de eerste kans is echter voor KFC. Martijn krijgt de bal voor zijn voet, hij schiet op doel, maar zijn bal wijkt af en raakt de paal, het blijft 0-0. En diezelfde Martijn maakt 2 minuutjes later bijna een eigen goal. Een voorzet van op rechts en Martijn trapt de bal net naast de bal in hoekschop. De hoekschop wordt kort genomen en Kattenbos schiet op doel, van af de rand van de zestien. De bal verdwijnt mooi in de verste hoek, keeper Jordi was volledig kansloos, 0-1. Hamont wil die achterstand meteen goedmaken, en lang blijft de 0-1 ook niet op het bord staan. Lieven komt aan de bal op rechts en schiet van ver hard in de hoek, 1-1. Hamont slaat snel terug. Na de gelijkmaker gaat het weer wat gelijk op. Martijn met een doorsteekpasje op Egzon, die kan alleen op doel afgaan, maar hij schiet net naast. Ook Kattenbos krijgt nog een kansje, een voorzet wordt door Jordi weggebokst, en de rebound wordt naast en over geschoten. Zo blijft de stand 1-1 tot aan de rust.

De tweede helft is nog maar pas begonnen als Kattenbos terug op voorsprong komt. Een mooie actie over rechts en de rechtsbuiten van Kattenbos schiet de bal mooi in de verste hoek binnen, 1-2. De wedstrijd valt weer even stil, geen echte kansen voor beide ploegen. Ben probeert het nog eens met een afstandsschot, maar dat wordt al bij al makkelijk gepakt door de keeper. Dan Kattenbos nog eens, ze lopen centraal door het hart van de Hamont-defensie en het schot kan niet door Jordi gepakt worden, 1-3. En het is nog niet voorbij, Kattenbos komt nogmaals stevig opzetten. De verdediging probeert de bal te ontzetten, maar in de voeten van een aanvaller, die schiet de bal mooi in de kruising, 1-4. Zowel Hamont als Kattenbos krijgen dan nog een schietkans, maar telkens kwam de keeper goed tussen. Zo blijft het 1-4, en al bij al verdiende overwinning voor Kattenbos al had de score niet zo hoog hoeven oplopen.