Jeugd

Miniemen A

Onze provinciale miniemen speelden vandaag een belangrijke wedstrijd. Tegen Paal, de laatste in de stand, moest gewonnen worden. Paal had tot op heden nog maar een puntje verzameld, Hamont was dan ook uitgesproken favoriet. Even een blik op het klassement:
1 K.ESK LEOPOLDSBURG 34
12 PEN. ENGSBERGEN 12
13 K.F.C. HAMONT 99 12
17 FL. PAAL 1

De eerste helft begint gelijkopgaand, het eerste kansje is voor Paal. Ervis kan een zwak schotje makkelijk oprapen. Ook de tweede kans is voor Paal, het is een goede kans. Centraal voor doel krijgt een spits een zee van ruimte, gelukkig kan Ervis de bal uit doel houden. Dan is de beurt aan KFC. Brecht stuurt Jordy diep, die schiet de bal langs de ver uitgekomen keeper, maar jammer genoeg ook net naast de paal. Het blijft 0-0. Opnieuw KFC, dat nu toch het heft in handen neemt. Joey met een voorzet-schot van op links, maar de keeper kan de bal in corner werken. De corner wordt voor doel gebracht, wat geharrewar voor doel en uiteindelijk is het Jordy die er zijn voet tegen zet en de bal in doel trapt, 0-1. Na de voorsprong blijft Hamont de betere ploeg. Toon probeert zich tussen enkele verdedigers door te wringen, hij legt de bal dan terug op Nick, die vanaf de backlijn op doel trapt, maar de keeper kan de bal uit de lucht plukken. Niet veel later weer een kans voor Hamont. Hans kan de bal veroveren op de helft van de tegenstander en speelt die via Bo door naar Toon die op doel kan trappen, maar via een verdediger en de keeper gaat de bal in hoekschop. De hoekschop levert niks op, maar KFC zit dicht bij een tweede doelpunt. Brecht kan op links de bal hard voor doel trappen, maar Bo komt net te laat om binnen te tikken. Het is slechts uitstel, Bo kan een slechte uittrap van de keeper opvangen en trapt de bal over de keeper binnen, 0-2. Verdiende voorsprong voor onze miniemen. Nog een keertje Paal na die 0-2. Op links gaat een spits voorbij Ferren, maar hij schiet de bal voorlangs. Verder gebeurt er niets meer en onze miniemen gaan rusten met een verdiende 0-2 voorsprong.

De tweede helft is qua voetbal een stuk minder als de eerste helft. De eerste kans is opnieuw voor Paal. Een voorzet van uit de linkerhoek, Ervis zet er zijn vuisten tegen waarna Thomas en Joey de bal ontzetten. Daarna is het terug de beurt aan Hamont, want Bo komt alleen voor de keeper, maar die heeft een goede redding in huis. Ook Brecht probeert het nog eens, hij creeert ruimte voor zichzelf, maar schiet dan tegen de buitenkant van de paal. Nogmaals KFC, Jorne krijgt na een goede flankwissel veel ruimte om te schieten, hij benut die ook door een mooi schot af te leveren, maar de redding van de keeper is al even mooi, het blijft 0-2. Na die kans van Jorne herstelt Paal het evenwicht en ze nemen de wedstrijd zelfs in handen. Hamont verdedigt wat slapjes waardoor Paal plots met 3 tegen 2 voorin staan. De spitsen twijfelen te lang, waarna de bal zwak naast wordt geschoten. Hier zat meer in voor Paal. Niet veel later krijgt Paal een vrije trap van ongeveer 20 meter afstand. De bal gaat langs de muur, maar gelukkig ook langs het KFC-doel. Ze geven niet op daar bij Paal. Een spits komt alleen voor Ervis, maar die kan de bal gelukkig goed uit de voeten halen. Paal verdiend een doelpunt en dat doelpunt komt er ook. Hamont verdedigd verschillende keren slecht uit waardoor er wat geharrewar voor doel ontstaat. Ervis kan de bal niet klemmen en in de rebound gaat de bal toch in doel. De 1-2 is verdiend. De wedstrijd is bijna gedaan, maar het is toch nog even bibberen voor onze miniemen. Na het doelpunt is er wat onzekerheid ontstaan in de verdediging. Paal heeft dat ook door en probeert met een diepe bal een spits te bereiken, gelukkig kan Hans de bal uit de voeten tackelen. In de laatste minuut krijgt Paal nog een hoekschop. De bal wordt voor doel getrapt, maar het is uiteindelijk Ervis die de bal kan pakken.

Zo eindigt de wedstrijd in een 1-2 overwinning voor onze miniemen. Het voetbal was niet altijd even mooi, maar globaal gezien is de overwinning verdiend.

Ik moet zo snel mogelijk nog een verslag van de B-miniemen maken, ik heb op zaterdag nogal weinig tijd.