Jeugd

Scholieren A

De scholieren A speelden vandaag tegen Esperanza Neerpelt. In de reeks van onze A-scholieren vinden we 4 topploegen terug, net daaronder vinden we clubs als Esperanza. Een opdracht die zeker niet onderschat mocht worden. Nog even een blik op het klassement:

1 KATTENBOS SP. 13 36
2 KAULILLE F.C. 13 34
3 K.F.C. HAMONT 99 13 33
4 LINDELHOEVEN VV 13 30
5 E. NEERPELT 13 23

De wedstrijd begint gesloten. Op het bevroren C-veld is het niet gemakkelijk een combinatie in elkaar te steken. Het eerste kansje is voor Neerpelt, maar Thomas kan de bal gemakkelijk uit de voeten van een aanvaller duiken. Ook KFC krijgt een eerste kansje, maar Wesley C. speelt de bal, waarschijnlijk door de staat van het veld, te ver van de voet en de keeper kan gemakkelijk oprapen. We krijgen weer een tijdje middenveldspel te zien, totdat Neerpelt een vrije trap krijgt op een aangename plaats, ongeveer 20 meter van doel. De vrije trap lijkt gevaarlijk te worden, maar gaat gelukkig net over doel. Vito beslist dan er eens op uit te trekken, in samenspel met ploegmaats verschijnt hij in de hoek, en levert hij een goede voorzet af, jammer genoeg kan Yven niet genoeg kracht achter de bal zetten zodat de keeper met de voet kan afweren. Even later, hoekschop voor Neerpelt. De bal blijft in de kluts voor doel hangen, de bal wordt teruggelegd, en goed op doel geschoten. Er is een goede redding van Thomas nodig om de 0-1 te voorkomen. KFC neemt de wedstrijd van dan af stevig in handen. Jeroen is de eerste die kan aanleggen, zijn schot wordt makkelijk geplukt door de keeper. We zijn al over het halfuur, en KFC begint nu te drukken. Wesley C. krijgt een goede schietkans, de keeper kan nog redden. De bal blijft hangen in het strafschopgebied, en komt uiteindelijk bij Jeroen, die de bal, in twee tijden, in de verste hoek binnen schiet, 1-0. Nog een gevaarlijke vrije trap voor Hamont in de eerste helft, maar die waait voorlangs. We gaan rusten met een 1-0 stand.

De tweede helft begint enorm slecht. Neerpelt krijgt een vrije trap op een 25-tal meter van het doel. De bal wijkt af en komt bij een vrijstaande man terecht, die komt net voor Thomas bij de bal, die in het doel verdwijnt, 1-1. Onze scholieren blijven niet bij de pakken zitten, en gaan direct terug op zoek naar de voorsprong. Die voorsprong laat ook niet lang op zich wachten. Een diepe bal, die mooi opbutst, op het intussen al ontdooide veld, en Jens lobt hem mooi over de keeper binnen, 2-1. Jens, die in de eerste helft op de bank zat, speelt een sterke rol in deze tweede helft. KFC neemt de wedstrijd opnieuw sterk in handen en geeft nog maar weinig toe. Dimi krijgt een goede schietkans, maar de keeper houdt de bal goed uit de hoek. Niet veel later krijgt Jens opnieuw een diepe bal toegespeeld, en hij steekt hem nu mooi naast de keeper in doel, 3-1. Neerpelt voetbalt goed mee, maar kansen komen er niet. Aan de overkant komen die er wel, Hamont combineert in het strafschopgebied over verschillende stations, en uiteindelijk is het Roel die kan trappen. De bal gaat net over. Dimi dribbelt zich nog eens vrij in de hoek, en zet de bal voor doel. Jens gaat in duel met een verdediger, en die verdediger trapt de bal(volgens mij, en ik stond er vrij goed voor) zelf in doel, 4-1. Jens kan even later ook nog eens een goede schietkans over trappen(zie foto). Neerpelt, krijgt geen kansen meer, Hamont ook niet, en zo kan de scheidsrechter een einde maken aan een leuke wedstrijd. 4-1 is een al bij al verdiende uitslag.