Wedstrijdverslag


Seizoen 2019-2020 Speeldag 10

KFC Hamont 99 – Sp.Grote Heide : 1 – 1


Matchbal

Crelan Vrijsen Huibers – Neerpelt


De bezoekers van Grote Heide beginnen zwak aan de derby in Hamont. Mogelijk zijn ze wat onder de indruk van de vooroorlogse uitslag van KFC bij Turkse FC. In ieder geval slagen ze er de eerste 10 minuten nauwelijks in om van hun eigen helft te geraken. De thuisploeg steekt enkele keren de neus aan het venster maar mist scherpte in de 16.
Toch is de eerste grote kans voor Sporting: Belmans wordt in de 12e minuut het straatje in gestuurd en Marnick Emmers moet redding brengen met de voeten.
Aan de overzijde ranselt keeper Briers een geplaatste kopbal van Joren Vrijsen uit de hoek en Liam Peeters kraakt een schot.
Na twintig minuten spelen wordt de wedstrijd evenwichtiger, en dat is vooral omdat KFC achteruit kruipt. Dat komt het spelniveau niet ten goede, en we gaan rusten met een 0-0 stand.

Ook na de koffie is de wedstrijd niet om vanop het puntje van de stoel te volgen. Na ongeveer een kwartier knalt Vincent Bloemen opeens tegen de buitenkant van de paal. Iedereen schiet wakker. Goed tien minuten later is het -eindelijk- prijs: Ferren Peeters (de man met 3 longen) is naar het middenveld doorgeschoven en wordt perfect gelanceerd. Hij tikt beheerst de verdiende 1-0 naast de keeper in doel.
Grote Heide probeert te reageren maar Davy Belmans schrikt als een voorzet alsnog bij hem belandt; weg kans. Voor de rest is het enige gevaar van Hamont: pogingen van Edwin Vaas, Ferren Peeters en een redelijk onzichtbare Tim Strijbosch kunnen goalie Briers echter niet verontrusten.
In de 88e minuut krijgt de thuisploeg het spreekwoordelijke deksel op de neus als twee verdedigers zich verkijken op een simpele voorzet van Mustafa Kayademir. Marnick Emmers ziet de bal tegen de netten gaan, Grote Heide scoort aan 200 procent.
Jammer dat er punten verloren worden tegen deze haalbare tegenstander; een ploeg met (ook) veel nieuwe spelers. Met een hoger scorend rendement en meer Sturm und Drang blijven de 3 punten altijd in Hamont. Anyway, gespeeld is gespeeld.
Volgende week wacht de verplaatsing naar de Maaskant. Stokkem is op papier een haalbare kaart want lager gerangschikt (13e met 9 punten). Met de juiste mentaliteit mag deze uitwedstrijd dan ook geen probleem vormen.


Digest

Scheidsrechter: Alain Sterkmans met assistenten Andre Paredis en Bert Opsteyn

Thuisploeg: Marnick Emmers, Vincent Bloemen (79 Stijn Nullens), Jasper Reyskens, Jeroen Goossens, Harald Pinxten, Ferren Peeters, Tim Strijbosch, Edwin Vaas, Liam Peeters, Jorne Thys, Joren Vrijsen (62 Quin Looijmans)

Bezoekers: Stef Briers. Jordy Custers (73 Bram Lemmens), Elias Cloots, Jochen Jansen, Davy Belmans, Berat Manus (90 Philip Cox), Mustafa Kayademir, Wout Boekx, Duncan Hendrickx, Jorg Schildermans, Sjoerd Van Beers

Doelpunten: 1-0 Ferren Peeters (68), 1-1 Mustafa Karademir (88)

Gele kaarten: Davy Belmans

Rode kaarten:

Verslag: Koen Tijskens