Wedstrijdverslag


Seizoen 2018-2019 Speeldag 6

KFC HAMONT 99 – VV STOKKEM : 1 – 1


Matchbal

Rob Boonen
Ramen en deuren


Met de thuismatch tegen Stokkem staat de zoveelste wedstrijd van KFC Hamont 99 tegen een ploeg uit de top-5 op het programma. Bij Hamont ontbreekt Joren Vrijsen vanwege een hamstringblessure. Liam Peeters staat zonder ingegipste pols aan de aftrap.
De zachte oktoberavond is voor de bezoekers geen reden om het langzaamaan te doen: ze dreigen vlug en vrij in het openingskwartier via Tavormina, Lenaerts en Nadir. Op aangeven van de assistent-scheidsrechter gaat de bal zelfs op de stip na een ongelukkige botsing van KFC-verdediger Jorne Thys met Marco Tavormina. Ben Cox zet de penalty om: 0-1.
De bezoekers zijn in het merendeel van de eerste helft de betere ploeg, met meer balbezit en vlottere passing. Op het halfuur moet de thuisdoelman gepast uitkomen om in de voeten van de doorgebroken Fedrigo te duiken.
Het slotkwartier van de eerste periode is voor Hamont, met eerst enkele pogingen van Tim Strijbosch. In de 36e minuut slaagt Cisse Peeters erin om met een strak voorzetschot vanop rechts de gelijkmaker te scoren: het staat 1-1.
Het laatste wapenfeit van de eerste 45 minuten is een schot van Bjorn Baccus, maar KFC-goalie Jarne Stelten gaat goed plat.
De thuisploeg komt het beste uit de kleedkamers, met halve doelkansen voor Tim Strijbosch, Liam Peeters en Ricardo Kessels. Toch zijn de bezoekers gevaarlijker: Lenaerts en Nadir missen beiden een moeilijke volley van dichtbij.
In de slotfase van een arm aan kansen tweede helft stuit Liam Peeters van dicht op doelman Berben. Daarmee eindigt deze wedstrijd op een billijk gelijkspel.
Hamont is zo al 6 wedstrijden op rij ongeslagen, maar wordt door de recente gelijke spelen aan de top wel bijgehaald door andere teams.
Volgende zaterdag staat de uitwedstrijd bij Stal op de agenda. In de voorbereiding werd KFC daar met een droge 4-0 afgemaakt. Dat klinkt dus als een goed moment voor sportieve revanche.


Digest

Scheidsrechter: Gerben Vandevoort met assistenten Ilhan Yavuz en Bart Jacobs

Thuisploeg: Jarne Stelten, Quin Looijmans (80 Tom de Vos), Jasper Reyskens, Jeroen Goossens, Jorne Thys, Sabri Zurel (69 Ferren Peeters), Liam Peeters, Ricardo Kessels, Nick Maes, Tim Strijbosch (73 Stijn Nullens)

Bezoekers: Kenneth Berben, Marco Tavormina, Olivier Fedrige, Dennis Leenders, Niels Beuten, Mahsun Kaygan, Amsan Madir, Sehli Ben Smail, Ben Cox, Bjorn Baccus, Wietse Lenaerts

Doelpunten: 0-1 Ben Cox (16, penalty), 1-1 Cisse Peeters (33)

Gele kaarten: Jorne Thys, Liam Peeters, Olivier Fedrigo, Ben Cox

Rode kaarten:

Verslag: Koen Tijskens