Wedstrijdverslag


Seizoen 2018-2019 Speeldag 5

RC REPPEL – KFC HAMONT 99 : 2 – 2

Zaterdag 29 september 2018 maakte ons 1ste elftal de korte verplaatsing naar Reppel. Na het goede voorbeeld van zowel de A als B-beloften (beide winst tegen Reppel) is de vraag of ons 1ste elftal de 3 punten ook bemachtigen.
Op een goed bespeelbaar veld staan Liam Peeters en Tim Strijbosch voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Tom De Vos is nog geblesseerd.
In de 8ste minuut is het de thuisploeg die voor het 1ste gevaar zorgt. Na een hoekschop is het Simon Van Heeswijck die op een verdediger van KFC kopt waardoor een mogelijke vroege achterstand vermeden wordt. In de 11de minuut komt KFC met het 1ste gevaar. Nick Maes met een voorzet, maar de keeper van de thuisploeg is sneller op de bal dan Riccardo Kessels. Diezelfde Riccardo maakt even later de actie vanop links, komt naar binnen maar zijn schot is te zwak. Enkele minuten later wordt er niet genoeg druk gezet op de bal waardoor Van Heeswijck kan aanleggen. Zijn schot belandt in hoekschop. De daaropvolgende hoekschop zorgt voor een geharrewar voor doel.
In de 27ste minuut wordt de bal diep gespeeld vanop de rechterkant. De bal gaat over de centrale verdediger. De keeper van Reppel twijfelt en Riccardo Kessels kan daarvan profiteren. De 0-1 is een beetje onverwacht gezien het spelbeeld. In de 34ste minuut staan de bordjes weer gelijk: 1-1. Een schot van buiten de 16 wordt niet genoeg weggewerkt door Jarne Stelten. Langens is goed gevolgd en stampt de bal tegen de netten. KFC is deze opdoffer nog niet goed te boven of het staat 2-1. Een rechtstreekse vrije trap naar de 2de paal wordt wederom niet goed weg gedevieerd door Jarne. Alweer is een speler van Reppel (Janssen) sneller bij de bal dan een speler van KFC. We gaan rusten met een 2-1 achterstand.
Joren Vrijsen wordt tijdens de rust gewisseld door Cisse Peeters die een sterke invalbeurt maakt. Vlak voor de rust was Joren slecht neergekomen na een tackle. KFC komt iets gretiger uit de kleedkamer, maar de tactiek van Reppel lijkt snel duidelijk. Ver inzakken, hard werken voor elke bal. Toch kan in de 50ste minuut Riccardo in de diepte gestuurd worden. Hij beslist snel te trappen, maar deze bal gaat onbesuisd ver langs doel. We noteren nog een goede tussenkomt van Jarne Stelten, een juist buitenspelkans voor Nick Maes (bal op keeper) Jeroen Goossen gaat ook een keertje op wandel, zoekt de 1-2, maar een verdediger is tijdig terug om een doelkans te ontnemen. In de 77ste minuut is er een vrije trap voor KFC. Riccardo Kessels zet zich achter bal. Hij krult de bal enig mooi in de linker winkelhaak. De keeper staat genageld aan de grond: 2-2! Niet veel later is er een slordigheid achterin waardoor Van Heeswijck oog in oog komt te staan met doelman Jarne Stelten. Deze duikt in de voeten, maar kan de bal niet klem houden. Van Heeswijck omspeelt de keeper en trapt tegen de paal. Hier komt KFC goed weg. Een hard werkende Liam Peeters krijgt nog geel. In de 89 ste minuut komt de thuisploeg met een laatste grote kans. Een vrije trap wordt vanop rechts met links ingedraaid. De bal valt binnen de 5 meter waar Smeets de bal op Jarne trapt. In de herneming wordt de bal over doel getrapt. Dat was het laatste wapenfeit. KFC kan terugkijken op een moeilijke match en mag tevreden zijn met dit ene punt!
Aanstaande zaterdag 6 oktober staat er de wedstrijd tegen Stokkem op het programma. Stokkem telt ook 11 punten uit 5 wedstrijden. Van onderschatting mag geen sprake zijn. Supporter op post!


Digest

Scheidsrechter: Patrick Janssens met assistenten Bart Kennes en Antoon Umans

Thuisploeg: R. Leijnen, T. Martens, J. Jonckers, S. Smeets (60 T. Tijskens), J. Langens, N. Vanhelden, R. Kerkhofs, K. Janssen, J. Goossens, S. Vanheeswyck (85 J. Truyen)

Bezoekers: Jarne Stelten, Quin Looijmans (76 Brecht Geelen), Jasper Reyskens, Jeroen Goossens, Jarne Thys, Sabri Zurel, Tim Strijbosch (87 Stijn Nullens), Liam Peeters, Ricardo Kessels, Joren Vrijsen (46 Cisse Peeters), Nick Maes

Doelpunten: 0-1 Ricardo Kessels (27), 1-1 J. Langens (33), 2-1 K. Jansen (38), 2-2 Ricardo Kessels (78)

Gele kaarten: F. Biliën, D. Smeets, Liam Peeters

Rode kaarten:

Verslag: Maarten Duisters