Wedstrijdverslag


Seizoen 2018-2019 Speeldag 30

FC EKSEL – KFC HAMONT 99 : 1 – 0

Na de fraaie thuisoverwinning tegen Racing Peer van vorig weekend hopen de meegereisde Hamont-supporters uiteraard op een vergelijkbaar resultaat in de laatste match van de reguliere competitie. Tegenstander Eksel staat fraai tweede, Hamont is na een belabberde derde periode weggezakt naar de vijfde plaats. De schrale oostenwind wordt gelukkig vaak gecounterd door de lentezon, alles is dus aanwezig voor een toffe wedstrijd.
En dat blijkt dan ook na een korte studieronde. De wedstrijd golft lekker over en weer, beide teams maken er het beste van. Eerst missen Brecht Geelen en Ricardo Kessels mogelijkheden voor Hamont, aan de overzijde staat het vizier van Karel Bertrands niet goed afgesteld. Al bij al zijn de betere mogelijkheden voor de bezoekers. Een corner van Joren Vrijsen streelt de dwarsligger, de afscheidnemende thuisdoelman Vrysen moet wat later ingrijpen op pogingen van Brecht Geelen en Ricardo Kessels. Eksel brengt niet zo heel veel gevaar: een vrije trap in het midden van het doel is ongeveer de enige noemenswaardige test van keeper Marnick Emmers.
Deze laatste moet zich in de eerste seconden van de tweede helft reppen bij een knal in de korte hoek van Thomas Beyen. Aan de overzijde wordt een schot van Brecht Geelen in corner afgeweken. De thuisploeg scoort in de 55e minuut uit een klutsbal, maar dat doelpunt wordt vanwege buitenspel afgekeurd. In de tegenaanval gaat een kopbal van Cisse Peeters over doel. Pogingen van bezoekers Nick Maes, Ferren Peeters en Ricardo Kessels missen precisie of kracht, het blijft 0-0.
Intussen wordt de sfeer ook wat grimmiger, met veel fouten en gemekker – dat laatste vooral vanwege de rood-groenen. Mogelijk dat het achterwege laten van gele kaarten door ref Luyckx hiertoe bijdraagt. Dat is aan beide zijden immers enkele keren verdedigbaar. Anyway, een kwartier lang minder kansen bij 2 strijdbare ploegen. Een schotje van Marijn Bertrands in de slotfase vormt geen probleem voor goalie Emmers. Overbuurman Vrysen ziet Nick Maes zich vrijkappen maar dan zwak met links besluiten. En als je dan denkt dat het een brilscore blijft, is Marijn Bertrands sneller op de bal na een verre inworp en staat het dan alsnog 1-0.
Hiermee krijgt de thuisploeg toch wel meer dan dat ze verdient, maar de knikkers worden op het eind verdeeld.
Zo eindigt KFC Hamont 99 de competitie op de vierde plaats. Als het team *alle* wedstrijden van de 3e periode met dezelfde mentaliteit gespeeld had als de eerste twee periodes, dan was deze laatste match misschien zelfs bepalend voor de titel. Dat is toch wel jammer om vast te stellen. Op woensdag 24 april start de eindronde, waar het telkens wel een loterij is of er succes volgt. Duimen maar!


Digest

Scheidsrechter: Tim Luyckx met assistenten Niels Souverijns en Kris Classen

Thuisploeg: Peter Vrysen (90 Glen Evens), Michiel Fransen, Dries Bertrands, Bart Rutten, Thomas Beyen (78 Ben Schrijvers), Marijn Bertrands, Steven Moranduzzo (59 Seppe Paesen), Tim Vanherck, Kristof Weckx, Filip Jehoul, Karel Bertrands

Bezoekers: Marnick Emmers, Cisse Peeters, Joren Thys (67 Jeroen Goossens), Ben Kees, Jasper Reyskens, Sabri Zurel, Joren Vrijsen (78 Martijn Meyers), Ferren Peeters, Ricardo Kessels, Nick Maes (86 Jo Slenders), Brecht Geelen

Doelpunten: 1-0 Marijn Bertrands (88)

Gele kaarten: geen

Rode kaarten: geen

Verslag: Koen Tijskens