Wedstrijdverslag


Seizoen 2018-2019 Speeldag 22

KFC HAMONT 99 – STAL SPORT : 0 – 2


Matchbal

Prins Davy II
SCV De Teutepeuters


KFC speelt de volgende weken wedstrijden tegen ploegen van onderaan de rangschikking. Het moet hen in staat stellen om hun toppositie in de klassering vast te houden en mogelijk zelfs fors te versterken. De ambities om een reeks hoger te spelen zijn zeker aanwezig bij de club. Vanavond een eerste kans om deze hoog gegrepen ambitie waar te maken tegen de bezoekers uit Stal Sport.
Prins Davy II mocht, samen met zijn gevolg van de CV De Teutepeuters, de aftrap geven, nadat hij vooraf enkele verdienstelijke leden van de club had gedecoreerd in de Orde van de Onderwie-ezer. Prins Davy is een van de weinige prinsen ooit met een voetbalverleden bij KFC en is trouwens nog steeds zeer actief als jeugdtrainer van de categorie U12. Fijn om hem te mogen verwelkomen.
Op het veld moest het echter gebeuren. De tegenstander Stal Sport is echter zowat het zwarte beest van de thuisclub. Dit seizoen hebben ze KFC al twee keer met lege handen achtergelaten. Zowel in de beker als in de thuismatch van de lopende competitie trokken ze steeds aan het langste eind. Een uitdaging voor KFC om hiermee eens korte metten te maken.
Het begint echter al meteen catastrofaal. Een niet eens gevaarlijke situatie vlak voor doel werd op een zeer ongelukkige manier door thuisspeler Ferren Peeters over de lijn gewerkt. Een grabbelende keeper Jarne Stelten kon dit doelpunt ook niet voorkomen. KFC meteen op achtervolgen aangewezen dus. Ze hadden er nog ruim de tijd voor om deze scheve situatie recht te zetten. Sabri Zurel deed een ingeschoten corner mooi afwijken, de bezoekende keeper kon de bal uit zijn doel houden. De thuisdoelman moest een schot uit zijn doelvlak ranselen en een doorgebroken Tim Strijbosch werd terecht voor voorafgaand buitenspel afgevlagd. Ook op een mistasten van de bezoekende goalie werd niet alert genoeg gereageerd door de thuisploeg. De thuisspelers mochten zich tijdens de rust eens gaan bezinnen hoe ze deze spelstand alsnog in hun voordeel konden ombuigen.
De tweede helft was echter pas begonnen of de toestand voor KFC werd nog rampzaliger. Te gemakkelijk mocht een bezoekende aanvaller door de verdediging breken. De thuiskeeper verslikte zich ook in de voor hem verschijnende speler en maakte bovendien een overtreding met strafschop als gevolg. Bezoeker Nick Vanzeir nam dit geschenk vanop de penaltystip dankbaar in ontvangst, 2-0 en KFC stond stilaan voor een hopeloze opgave. Ze konden echter geen deftig weerwerk bieden. Stal controleerde de wedstrijd en de collectieve offday bij de thuisploeg werd steeds duidelijker. Twee kleine kansen zijn in deze tweede helft nog het vermelden waard: Ferren Peeters kopte een voorzet vanop links naast en Tim Strijbosch kopte in de rebound een schot van Ricardo Leao Kessels over. Verder was het huilen met de pet op, een prestatie een titelkandidaat onwaardig. Wat de reden hiervan is zal waarschijnlijk momenteel niemand weten. Speelde de lopende contractbesprekingen bij sommigen mee in hun hoofd of was het toch zwarte beest Stal Sport, dat teveel indruk op hun maakte . Het antwoord hierop is niet bekend.
Feit is wel dat de supporters van de thuisploeg zeer teleurgesteld afdropen nadat de piepjonge scheidsrechter (17 jaar) de wedstrijd affloot. Aan hem had het zeker niet gelegen. Als je zo een belangrijke wedstrijd tussen twee ploegen, die de punten hard nodig hadden, zonder een enkele kaart tot een goed einde brengt, heb je het voortreffelijk gedaan.
Volgende week de verplaatsing naar Maasland NO, hopelijk vinden de spelers en ploegleiding een passend antwoord op de ondermaatse prestatie van vandaag.


Digest

Scheidsrechter: Seppe Vandebroek met assistenten Antonio Cafaro en Bryan Cams

Thuisploeg: Jarne Stelten, Quin Looijmans, Jorne Thys, Ferren Peeters, Jasper Reyskens, Sabri Zurel, Joren Vrijsen (57 Brecht Geelen), Tim Strijbosch, Leao Ricardo Kessels (62 Liam Peeters), Nick Maes, Stijn Nulens

Bezoekers: Soner Akiustaoglu, Michiel Vanhees, Emre Zevne, Stan Van Langendonck (78 Noah Aerts), Leander Tsolakidis, Hans Hermans, Furkan Ozturk, Nick Vanzeir, Brian Mechelmans, Sander Tips (85 Seppe Deelkens), Tom Vanden Eynde.

Doelpunten: 0-1 Ferren Peeters (12, own), 0-2 Nick Vanzeir (48, penalty)

Gele kaarten:

Rode kaarten:

Verslag: Fonny Plessers