Wedstrijdverslag


Seizoen 2018-2019 Speeldag 17

K.ST. ELEN – KFC HAMONT 99 : 1 – 0

De wedstrijd in Elen was de topper in de tweede periode. Leider KFC moest op verplaatsing naar de tweede uit de perioderangschikking, St Elen.

St Elen begon met veel inzet en ook goed voetbal aan de wedstrijd. Ze waren dan ook de betere ploeg. Dit resulteerde in de openingstreffer na 14 minuten. Na een voorzet vanop links kon Jarne Stelten nog schitterend reageren op een kopbal. Helaas viel de bal voor de voeten van ouwe getrouwe Kim Rutar en kon er toch gescoord worden. Kim was dus belangrijk voor Elen, hij was belast met de mandekking op Ricardo Kessels en scoorde.

Nadien ging de wedstrijd gelijk op. KFC kreeg echter niets gecreëerd. Voor Elen was er nog een open kans voor Thibaut Schoonbroodt, maar Jarne kon nog redding brengen.

Ook na de rust kon KFC rekenen op Jarne. Bovendien verzuimde de thuisploeg de zaak af te maken. Tot tweemaal misten ze een open kans. Voor KFC vielen er enkele kansjes uit de lucht, maar het was telkens net niet voor Tim Strijbosch, Brecht Geelen en Ricardo Kessels.

In de slotfase trok de scheidsrechter rood voor een overtreding van Jeroen Goossens. Even later was er veel tumult na natrappen door Daan Opdekamp. Deze speler kreeg dan ook terecht rood. In deze fase trok Sabri Zurel (reeds vervangen) een spurt van bijna 100 meter om zich met de zaak te komen bemoeien. Hij kreeg dan ook – volkomen terecht – een tweede gele kaart en mist daardoor de wedstrijd tegen Turkse FC.

Zo eindigde deze wedstrijd op een – toch wel verdiende – overwinning voor Elen. Voor KFC de derde nederlaag van het seizoen. Met deze valt beter te leven dan met de twee voorgaande, Bij Stal en Anadol.

Volgende zaterdag komt Turkse FC op bezoek op ’t Leeuwke. Weer een topper. Een overwinning zou welgekomen zijn met het oog op de algemene rangschikking en ook in de strijd voor de tweede periodetitel.


Digest

Scheidsrechter: Luc Doomen – Hubert Mentens – Walter Stessens

Thuisploeg: Dries Bollen – Yente Daniels – Tom Erlingen – Kayen Daniels – Kim Rutar – Steven Van Esser – Gilles Lamberigts – Daan Pass – Tom Schoeters – Thibaut Schoonbroodt (83 – Yves Palmans) – Daan Opdekamp

Bezoekers: Jarne Stelten – Quin Looijmans (83 – Stijn Nullens) – Jorne Thys – Jeroen Goossens – Jasper Reyskens – Sabri Zurel (76 – Joren Vrijsen) – Liam Peeters – Tim Strijbosch – Ricardo Kessels – Nick Maes – Brecht Geelen

Doelpunten: 14 Kim Rutar

Gele kaarten: Kim Rutar – Tom Schoeters – Gilles Lamberigts – Brecht Geelen

Rode kaarten: Jeroen Goossens – Daan Opdenkamp – Sabri Zurel (2x geel)

Verslag: Jacky Vlassaks