Wedstrijdverslag


Seizoen 2018-2019 Speeldag 10

KFC HAMONT 99 – LINDELHOEVEN VV : 3 – 0


Matchbal

Crelan Vrijsen-Huibers
Neerpelt


Na de eerste business seats van seizoen 2018-2019 wacht de wedstrijd van Hamont tegen de buren van Lindelhoeven VV. De thuisploeg treedt in gele uitrusting aan, de bezoekers hebben immers ook rood-zwart als tenue. De gasten hebben de punten hard nodig, net als Anadol vorige week, en ze beginnen dan ook met veel overgave aan de match. Dat resulteert in een een doorbraak van Mathias Vaesen, maar doelman Jarne Stelten grijpt buiten de 16 gepast in. De mannen van het Lindel versieren de ene corner na de andere en ook de verre inworpen zijn een bijkomende troef. In de zone van de waarheid blijkt het rendement echter laag.
Rond de 20e minuut ontfutselt Brecht Geelen de bal van een LVV-verdediger maar moet daarna te ver uitwijken bij de doelman; weg kans. Even later is het dan toch raak: Brecht Geelen lanceert een perfect aangesneden corner en Ferren Peeters kopt de 1-0 binnen.
Vijf minuten later wordt het zelfs 2-0: Ferren Peeters zet de bal voor en Sabri Zurel schuift de bal binnen. Een koude douche voor de bezoekers uit Pelt. Ze dreigen nog via Gijs Deferm, maar thuisgoalie Jarne Stelten tikt de bal uit de kruising.
Na de onderbreking zijn de eerste kansen voor KFC via Brecht Geelen (volley langs doel) en Nick Maes (eigen steal te zwak afgewerkt). Op het uur mikt Koen Maes een vrije kopkans helemaal fout en mist zo de aansluitingstreffer.
Wat later doet Ferren Peeters met zijn tweede treffer van de avond de boeken dicht: zijn rebound bij een vrije trap is onhoudbaar en de 3-0 staat op het scorebord.
In het slotkwartier zijn er eerste nog bescheiden kansen voor zowel de thuisploeg (schoten van Jorne Thys en Cisse Peeters) als de bezoekers (Nick Plessers). In de absolute slotfase missen Ricardo Kessels en Nick Maes allebei een 18-karaat-kans waarmee de 3-0 de eindstand is en blijft.
KFC wint zo verdiend van een onmondig Lindelhoeven dat door de overwinning van Gruitrode bovendien ook nog eens de rode lantaarn doorgespeeld krijgt. Ferren Peeters scoort 2 keer en levert dan ook nog een assist; sterk werk! Volgende zaterdag komt leider SK Meeuwen op bezoek in Hamont. Dat zal wellicht een ander paar mouwen zijn.


Digest

Scheidsrechter: Kristof Huls met assistenten Nick Simons en Bert Opsteyn

Thuisploeg: Jaren Stelten, Quin Looijmans, Jasper Reyskens, Jeroen Goossens, Joren Thys, Tom De Vos (86 Wouter Coninx), Sabri Zurel (73 Joren Vrijsen), Ricardo Kessels, Nick Maes, Brecht Ceelen (53 Cisse Peeters), Ferren Peeters

Bezoekers: Lowiek Huysmans, Yannick Claes, Koen Maes, Jens Jansen, Gert Geunens, Wim Poelmans, Gert Meeus, Jorg Goutsmet, Mathias Vaesen, Joos Mues (74 Nick Plessers), Gijs Deferm

Doelpunten: 1-0 Ferren Peeters (22), 2-0 Sabri Zurel (26), 3-0 Ferren Peeters (67)

Gele kaarten: Wouter Coninx, Jorg Goutsmet

Rode kaarten:

Verslag: Koen Tijskens