Graag wil ik alle mensen met wie ik goed heb kunnen samen werken, via deze weg bedanken voor het goede werk dat we samen hebben geleverd de afgelopen jaren.  De Euro-Cup was mijn laatste activiteit voor KFC als TVJO en als trainer.  KFC heeft heel wat stappen voorwaarts gezet in de jeugdopleiding.  De teams van KFC behaalden uitstekende resultaten op de Euro-Cup met halve finale plaatsen voor de U13 en U17 prov en finale plaatsen voor de U11 prov (foto) en U19 prov met winst van de U19 prov in de finale.  De U15 prov behaalde het beste doelsaldo in zijn reeks en verloor enkel tegen de latere winnaar van het tornooi.   Dit betekent dat de sportieve vooruitgang van alle jeugdteams ook merkbaar was op het tornooi.   Vermelden we nog dat de prov U15 ook tot in de halve finale van het provinciaal kampioenschap geraakt zijn dit jaar en dit ondanks meerdere spelers die hebben moeten afhaken wegens blessures.  Verder wil ik toch even Achel VV proficiat wensen met de eerste mede organisatie van de Euro-Cup.  Ze hebben dat uitstekend gedaan.  Iedereen nog veel voetbalplezier in de toekomst !!!

 

Onze TVJO Michel verlaat de club na dit seizoen.   Dit met enige spijt maar voor de club is het beter dat de TVJO korter bij de club woont ( Michel is dit jaar verhuisd naar Hasselt ) voor het efficient beheren van de jeugdopleiding.  Op 4 jaar tijd is de jeugdopleiding uitstekend gegroeid.  Zowel de kwaliteit van de jeugdopleiding ( heel wat teams spelen op niveau 3 provinciaal ) als de het aantal jeugdspelers ( stijging van bijna 40% ) kende een grote vooruitgang.  Er is hard gewerkt binnen de club.  De groei zet zich nog steeds voort en het is de uitdaging aan de nieuwe TVJO om op de ingeslagen weg verder te gaan en de jeugdopleiding verder te optimaliseren.  Ondertussen hebben reeds 6 clubs regio Hasselt Genk, contact genomen met Michel om bij hun aan de slag te gaan vanaf volgend seizoen.  Dit seizoen werkt Michel verder af als TVJO en trainer U15 prov bij KFC.

Onze provinciale U15 zorgden voor een stunt tegen Esk Leopoldsburg.  Het team van de tegenstander welke vorig seizoen kampioen werd in de interprovinciale reeks en dit seizoen ongeslagen was in de provinciale reeks, werd kansloos weggespeeld.  Uitslag 1 – 3.   De volledige wedstrijd speelde KFC heel dominant met veel druk op de tegenstander.  De tegenstander kreeg maar 1 kans bij elkaar gespeeld 5 minuten voor tijd met een doelpunt tot gevolg maar toen stond het al 0-3 voor KFC.  Enkel KFC lukte het dit seizoen om punten te vergaren tegen dit team.  Vorige thuiswedstrijd werd het 3-3.  Bij KFC speelden ook 2 U13 spelers 1 helft mee en die deden het uitstekend.  Een dikke proficiat voor de uitstekende mentaliteit en inzet ondanks enkele afwezige jongens ( blessures ).

Onze provinciale teams uit de bovenbouw zijn uitstekend gestart na de winterstop. Al deze teams wonnen hun wedstrijd.  Telkens wisten ze een overtuigende prestatie neer te zetten.

1ste Elftal : KFC – Turkse : 2 – 0

prov  res : Turkse – KFC : 0 – 5

prov U21 : Esk Leopoldsburg – KFC : 0 – 1

prov U17 : KFC – BS Berbroek : 7 – 3

prov U15 : FC Helson – KFC : 1 – 5

Onze gew U17 verloren hun wedstrijd tegen Kadijk met 1 – 2.  De gew U15 wonnen hun wedstrijd met 6 – 2 tegen HO Wijshagen.  Onze dames in 1ste provinciale verloren hun wedstrijd tegen Louwel met 7 – 0.  De B Reserven waren vrij.

Wil je graag volgend seizoen als trainer aan de slag in de jeugdopleiding van KFC, dan mag je contact opnemen met TVJO  Vangerven Michel  mobiel 0497540086 of email naar vangerven.buhus@telenet.be

KFC heeft een uitstekende provinciale en gewestelijke jeugdopleiding met een prachtige accomodatie.  Jaarlijks blijft ons ledenaantal sterk toenemen en hiervoor zijn we dus op zoek naar gemotiveerde opleiders. Een trainersdiploma is een meerwaarde maar het allerbelangrijkste is motivatie en gedrevenheid.  Elke trainer krijgt een degelijke vergoeding rekening houdend met het trainersdiploma en de ervaring.

KFC blijft groeien.  Vorig jaar was er tov seizoen 2015 2016  35% stijging in spelers aantallen.  Ook dit jaar zet de stijging zich verder en zitten we nu aan 276 actieve spelers in onze club.  Onze U6 tellen momenteel 19 spelertjes, dus de instroom is uitstekend.  We hebben heel wat kwaliteit in onze jeugd om een goede doorstroom naar het eerste elftal te bestendigen de komende jaren.  Al onze provinciale jeugdteams doen het uitstekend in midden en bovenbouw.  De provinciale U21, U17 en U15 in de bovenbouw staan zeer goed geklasseerd.  We willen verder blijven doorgroeien en hopen dat nog meer spelers uit de omgeving de weg naar onze club zullen vinden.  Ook zijn we steeds vragende partij voor goede gediplomeerde jeugdtrainers ( interesse ? contacteer TVJO Michel Vangerven 0497540086 )

Voor alle jeugdteams geldt dat vanaf volgende week de trainingen mogen afgebouwd worden naar 1 training per week.  Tijdens de feestdagen van 20 december tot 3 januari zal er niet getraind worden op KFC.  Vanaf januari zullen we ook de mogelijkheid bieden om te kunnen trainen in de sporthal.  Dit wordt besproken op de eerstvolgende trainersvergadering in december.  De trainers zullen dit tijdig communiceren naar de spelers.   De techniek training zal dit jaar de laatste keer doorgaan volgende week maandag 3 december op KFC.  De volgende techniek trainingen zullen terug starten op maandag 17 januari 2019 en dit tot eind maart.

Afgelopen zondag heeft Zwitserland een prachtige remonte afgerond tegen Belgie.  Het lijkt wel of de inspiratie opgedaan werd op KFC.  De U15 prov dienden de leider Leopoldsburg ( vorig jaar kampioen in de interprovinciale reeks ) die alle wedstrijden reeds gewonnen hadden, een eerste punterverlies toe na een prachtige remonte.  Bij de rust stond het 0-3 en uiteindelijk werd het alsnog 3-3 en eerste puntenverlies voor Leopoldsburg.  De tweede helft werd Leopoldsburg van het kastje naar de muur gespeeld door onze KFC boys en hiervoor een dikke proficiat aan het KFC team.  Ook de U17B zetten een 2-0 achterstand om in een  2-5 overwinning. In de namiddag deed het eerste elftal het nog straffer door na een 3-1 achterstand met nota bene 10 spelers nog om te buigen naar een 3-6 winst.  Straf dat ditzelfde scenario zich herhaalde enkele uren later in Zwitserland.

Onze U8 provinciaal nemen deel aan de voorronde van het befaamde Q8 tornooi te KRC GENK.  Hier zullen 2 teams geselecteerd worden om in mei deel te nemen aan het Q8 tornooi met ploegen als KRC Genk, Feyenoord, Club Brugge, Leverkusen, …….

Hieronder de deelnemende ploegen U7 en U8.  Wedstrijdschema volgt nog verder.  Onze U8 zullen spelen in de namiddag vanaf 14 uur op maandag 29 oktober.  We duimen voor het team van trainer Wim Slenders.

Onze U9 provinciale teams maken erg veel vooruitgang dit seizoen.  Proficiat aan de spelertjes en trainers.  Vandaag stond kfc – esp pelt op het programma.  De supporters konden genieten van goed voetbal en een uitstekende inzet bij onze spelertjes.  Team 1 KFC hebben hun wedstrijdje gewonnen met maar liefst 14 – 0.  Team 2 speelde in een gelijk opgaande wedstrijd naar een gelijkspel.  Een leuke opsteker voor beide teams

Wij zijn heel verheugd dat we enkele nieuwe trainers mogen voorstellen bij de onderbouw.  Bij de U6 komt Geert Dreesen samen met Ronny Vandenbosch het team versterken.  Bij de U7 gaan Pascal Leduc en Jef Ramaekers onze jongens en meisjes trainen.  Ook hier zal Ronny Vandenbosch in aanvang ondersteunen.  Ronny gaat niet verder de coordinatie op zich nemen omwille van drukke bezigheden in zijn zelfstandige activiteiten.  Maar op woensdag bij de U6 wil hij graag deze spelertjes helpen trainen samen met Geert.  Wij zijn heel dankbaar voor Ronny zijn inzet voor KFC en dat hij aan boord wil blijven op woensdag.   Een vakman in de onderbouw.   Geert, Pascal en Jef wensen we veel voetbalplezier bij KFC.  Ronny zal ook zorgen dat onze jongere spelers de trainers blijven ondersteunen.  John Bergmans en Michel Vangerven zullen de coordinatie van de spelers U6 tem U13 onderling verdelen.  Danny Kuppens doet de coordinatie van de bovenbouw U15 tem U17.   We willen onze jeugdopleiding verder uitbouwen tot een fijne, kwalitatieve opleiding.  We zijn op goede weg maar we moeten steeds blijven verder werken en bijsturen waar het nodig is.  Verder willen we er graag nog enkele U9 spelertjes bij op KFC voor onze provinciale voetbalteams. Heeft er nog iemand interesse om de jeugdopleiding te versterken en zijn steentje hierin bij te dragen, ben je hierbij altijd welkom en mag je gerust je gegevens sturen naar : vangerven.buhus@telenet.be  tav Vangerven Michel TVJO