Wedstrijdverslag


Seizoen 2017-2018 Speeldag 6

KFC HAMONT 99 – N. GRUITRODE : 1 – 0

Matchbal

Supporterslokaal De Klok
Stad, Hamont
Tel. 011 44 61 93

De koppositie in tweede provinciale werd sinds het puntenverlies in Stal gedeeld met Eksel. Tijd voor revanche dus tegen Nevok Gruitrode, al is dat dan o.a. zonder Ben Kees (geel geschorst) en Joren Vrijsen (start op de bank vanwege enkelblessure). Beter nieuws uit de ziekenboeg komt van Dieter Bollen, die de trainingen hervat heeft.

De WK-kwalificaties en de aanhoudende regen beperken het aantal supporters op de tribune. In de kantine zien de voetballiefhebbers de Rode Duivels ploeterend winnen in Sarajevo en ook bij KFC is de openingsfase helemaal voor de bezoekers. Al in de eerste minuut moet doelman Marnick Emmers met de voet redding brengen bij een vrije schietkans van Frank Smits. Op het kwartier mist deze ook nog van dicht het doelkader en enkele minuten later moet Daan Van Den Broek te ver uitwijken om nog rechtstreeks voor doelgevaar te zorgen.
Pas na een halfuur zien we iets dat op een kans voor de thuisploeg lijkt, maar keeper Florczak is sneller bij de voorzet dan Brecht Geelen. De laatste kans van een matige eerste helft is voor Nevok: Daan Van Den Broek besluit een (te) lange rush op goalie Emmers.

Na de koffie is Hamont de betere ploeg. Nick Maes test eerst al eens keeper Florczak met een lage schuiver. Sabri Zurel is wat later als de kippen bij een klutsbal en prikt de 1-0 tegen de netten. Nick Maes krijgt nog een aantal uitstekende mogelijkheden om de score verder uit te diepen maar vindt de bezoekende doelman op zijn weg, ook bij rebounds van schoten van o.a. Brecht Geelen.
Sensatie in de 80e minuut als de pas ingevallen Toon Clement slecht inspelen van keeper Florczak bijna afstraft. De knal vanop ruim 25 meter wordt door de doelman uit de kruising geranseld.
Geel-blauw komt er de tweede helft nauwelijks aan te pas, al plaatst een bedrijvige Daan Van Den Broek in de slotfase de gelijkmaker nog nipt naast. Aan de overzijde moet Nick Maes nog twee keer zijn meerdere erkennen in Dries Florczak, en zo blijft het alsnog spannend tot het laatste fluitsignaal.

Hamont wint dus met een Arsenalscore en komt door het gelijkspel van medeleider Eksel tegen Lutlommel weer alleen aan de leiding van tweede provinciale. Volgende week wacht KFC de trip naar Lommel en is dus gewaarschuwd.

Digest

Scheidsrechter: Marco Chetta met assistenten Vital Vandervee en Leo Paumen

Thuisploeg: Marnick Emmers, Lode Thirion, Jeroen Goossens, Jorne Thys, Jasper Reyskens, Sabri Zurel, Ferren Peeters, Nick Maes, Marnix Duisters, Mathijs Kusters (85 Kian Conjaerts), Brecht Geelen (78 Toon Clement)

Bezoekers: Dries Florczak, Kevin Janssen, Jan Lemmens (78 Bert Drijkoningen), Jo Geebelen, Koen Lemmens, Liam Brands, Frank Smits (64 Nick Peeters), Daan Van Den Broek (85 Peter Coninx) , Martijn Flipkens, Jeroen Bosmans, Nick Maassen

Doelpunten: 1-0 Sabri Zurel (54)

Gele kaarten: Toon Clement, Kevin Janssen, Liam Brands

Rode kaarten:

Verslag: Koen Tijskens

Geef commentaar

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.