Wedstrijdverslag


Seizoen 2017-2018 Speeldag 5

STAL SPORT – KFC HAMONT 99 : 2 – 1

Een zaterdagavondwedstrijd in Beringen op bezoek bij Stal sport. De thuisploeg heeft nog maar 3 punten bij mekaar gesprokkeld uit de eerste 4 wedstrijden en de bezoekers prijken fier bovenaan de rangschikking met het maximum van de punten. Het jeugdige Hamont (de oudste speler – Nick Maes – wordt deze week 28 jaar) zou op papier deze horde vlot moeten nemen.

Niets blijkt echter minder waar. De thuisploeg schiet als beste uit de startblokken. Ze zitten overal kort op en leggen mooie combinaties op de mat. KFC komt niet aan combineren toe en Stal dreigt een eerste maal via Ruben Bijloos. Even later is er geen goede Marnick Emmers nodig om een poging van Hans Hermans uit de korte hoek te ranselen. Uit het niets komt er echter een grote kans voor de bezoekers wanneer Marnix Duisters alleen op de thuiskeeper afgaat. Hij mist echter in 2 tijden. De thuisploeg is niet onder de indruk en blijft het Hamonter doel bestoken. Op slag van rust wordt de thuisploeg beloond voor het goede spel. Een afgeweken voorzet belandt bij man van de match Ricardo Trinidad, die de bal voorbij doelman Emmers kopt. Verdiende voorsprong voor de thuisploeg bij de rust: 1-0.

Trainer De Vos kan onmogelijk tevreden zijn met deze eerste helft en probeert tijdens de rust iedereen op scherp te zetten. Het is echter de thuisploeg die via de bedrijvige spits Hans Hermans de eerste keer dreigt. Keeper Emmers pakt zijn schot evenwel. Iets later gaat Brecht Geelen over de linkerflank op thuisdoelman Plees af, maar zijn schot naar de verste hoek wordt nog net met de voet gekeerd door deze doelman. De moed groeit bij de bezoekers, maar balverlies in de Hamonter verdediging zorgt ervoor dat (alweer) Hans Hermans alleen op de bezoekende doelman afgaat. De spits faalt niet en trapt de 2-0 tegen de netten.

Het signaal voor trainer De Vos om Mathijs Kusters in te brengen voor de moegestreden Toon Clement. Deze wissel zou al snel lonen. Een snel genomen vrije trap wordt over de linkerflank naar Marnix Duisters gespeeld die de voorzet perfect op het hoofd van Mathijs Kusters schildert. De sterk keepende Laurens Plees moet zich gewonnen geven: 2-1.
Met nog 25 speelminuten op de klok lijkt alles weer mogelijk. Beide ploegen gaan er nu vol voor en er zijn kansen langs beide kanten. Een bal van Ferren Peeters belandt op de lat en Marnick moet aan de andere kant enkele malen gepast tussenkomen. Er verandert echter niets meer aan de score. Verdiende overwinning voor de goed voetballende thuisploeg.

KFC lijdt zijn eerste (zure) nederlaag van de competitie, maar om te zeggen dat de ploeg met 12 op 15 de competitiestart gemist heeft, lijkt overdreven. Aan coach, team en de omkadering om iedereen terug op scherp te krijgen en volgende week Gruitrode een warme ontvangst te geven op het Leeuwke.

Digest

Scheidsrechter: Steven Cams met assistenten Antoon Umans en Dirk Croes

Thuisploeg: L. Plees, M. Aerts, J, Michels, H. Hermans, R. Trinidad (89 E. Ince), N. Vanzeir (G. Corlu), R. Bennassar, B. Mechelmans, R. Bijloos, T. Vanden Eynden, J. Cuypers (68 O. Babaoglu)

Bezoekers: Marnick Emmers, Lode Thirion, Jeroen Goossens, Jorne Thys (86 Stijn Nullens), Jasper Eyskens (73 Ferren Peeters), Sabri Zurel, Joren Vrijsen, Toon Clement (60 Mathijs Kusters), Nick Maes, Marnix Duisters, Brecht Geelen

Doelpunten: 1-0 R. Trinidad (44), 2-0 H. Hermans (57), 2-1 Mathijs Kusters (65)

Gele kaarten: M. Aerts, Jasper Reyskens

Rode kaarten:

Verslag: Rob Bloemen

Geef commentaar

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.