Wedstrijdverslag


Seizoen 2017-2018 Speeldag 28

K.S.K. MEEUWEN – KFC HAMONT 99 : 2 – 2

Onder een stralende lente zon, maakt KFC Hamont 99 de verplaatsing naar KSK Meeuwen. Deze opponent heeft 2 punten meer in de rangschikking. Dus bij winst kan KFC naar de 4de plaats springen.

Na een gezapig begin van de wedstrijd en een tijd van ‘’aftasten van de tegenstander’’ is er toch na
8 minuten een schot van Reumers , de nummer 11 van Meeuwen op goal. Deze wordt mooi gepareerd door onze goalie Emmers. Na een tijdje krijgt dezelfde Reumers weer de bal, zet voor en komt zo bij Kelchtermans terecht. Deze plaatst de bal voor goal en na enkele verwarrende situaties komt de bal terug bij Reumers die de bal in doel wil torpederen, maar Emmers heeft de bal al veroverd. Gevolg : een ernstige kwetsuur voor Emmers. Door het keepersprobleem bij Hamont moet speler Ferren Peeters onder de lat. Hijzelf wordt vervangen door Lode Thirion.

Meeuwen is nog eens gevaarlijk door een bal in het zijnet in de 21 minuut. Consternatie in de 27ste wanneer plots een assistent-scheidsrechter, geblesseerd aan de knie, op de grond ligt. De scheidsrechter legt de wedstrijd hier even stil voor. De kwetsuur blijkt toch te ernstig, zodat de stadionspeaker een oproep doet aan het publiek of er een grensrechter aanwezig is die de taak kan overnemen. Deze werd gevonden en na 20 minuten wordt de wedstrijd hervat. De wedstijd wordt harder en na 36 minuten valt toch de eerste gele kaart voor Reumers van Meeuwen. Na nog een schot van Meeuwen op goal en een gele kaart voor Duisters van Hamont in de slotminuten van de eerste helft komt de bal bij Reumers van Meeuwen en zet voor tot bij Kelchtermans. Deze valt in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter ziet hier een schwalbe in en het spel gaat voort.
Zo eindigde een incidentrijke 1ste helft.

De 2de helft begint zoals de 1ste geëindigd is. Potig en weinig goed voetbal en de gele kaarten worden zwierig uitgedeeld.
Na 3 minuten komt door het opjagen van KFC speler Nullens de bal bij een verdediger van Meeuwen die de bal wil terugspelen naar zijn keeper. Door het misverstand tussen de twee heren beland de bal in doel. 0-1 voor Hamont. (Officiëel werd het doelpunt toegekend aan Stijn Nullens)

Nu moet Meeuwen komen en na 54 minuten krijgen ze een vrije trap. Deze wordt genomen door Kozulu en wordt net onder de dwarsligger geplaatst, maar de bal wordt gepakt door onze speler/keeper, die als een volwaardige vervanger van Emmers het doel schoon houdt.
Thirion loopt tegen geel en Nulens heeft nog een schot in de 63 minuut op goal na een corner, maar de keeper van Meeuwen is paraat. Na enkele wissels aan weerzijden is Meeuwen weer gevaarlijk voor doel. Meeuwen wordt sterker en als de bal bij Kelchtermans komt die direct voorzet wordt de bal in doel gekopt door Grobben.

De bordjes staan weer gelijk. Door nog een gele kaart en een wissel voor Meeuwen komt in de 79 minuut de bal in het bezit van Nullens, Hij kapt zijn man uit maar de bal strandt in de handen van de keeper . In 81 minuut komt de bal in de voeten van Kelchtermans van KSK en kan alleen door naar de keeper en scoort de 2-1. De wedstrijd is nog niet gedaan en zo belandt de bal bij KFC speler Bollen die mooi voorzet en Maes de bal in doel kopt. 2-2.

Zou het nog kunnen voor Hamont? En ja hoor. In de laatste minuten wordt Nullens aangespeeld, deze kan de bal in goal werken, maar wordt terug gefloten door de scheidsrechter voor buitenspel. Een verongelijkte Nullens moet nog het veld verlaten door een dubbele gele kaart. Even later fluit de scheidsrechter de incidentrijke wedstrijd af en worden de punten door de beide ploegen gedeeld.

Na de wedstrijd is de diagnose gesteld van de blessure van onze keeper, arm op twee plaatsen gebroken. Voor Marnick is het seizoen voorbij. Wij wensen hem een spoedig herstel en een dikke ‘’merci’’ voor het afgelopen seizoen.


Digest

Scheidsrechter: Harry Veekmans – Robin Sleven – Robin Collette

Thuisploeg: Dimitri Knevels – Tom Grobben – Stijn Kelchtermans – Stijn Segers – Rik Bongaerts – Emre Kozulu – Jan-Willem Ceyssens – Simon Reumers (50-Lennert Rogiers) – Thomas Franssen (75-Simon Scheelen) – Mathias Kelchtermans – Martijn Luyten (85- Ruben Bamps)

Bezoekers: Marnick Emmers (10 – Lode Thirion) – Ben Kees – Ferren Peeters – Jorne Thys – Jasper Reyskens – Sabri Zurel – Dieter Bollen – Stijn Nullens – Nick Maes – Marnix Duisters (75 – Mathijs Kusters) – Brecht Geelen

Doelpunten: 48 – Stijn Nullens ; 65 – Tom Grobben ; 80 – Mathias Kelchtermans ; 88 – Nick Maes

Gele kaarten: Tom Grobben – Simon Reumers – Ben Kees – Jasper Reyskens – Sabri Zurel – Stijn Nullens – Marnix Duisters – Lode Thirion

Rode kaarten: Stijn Nullens (tweemaal geel)

Verslag: Roger Simons