Wedstrijdverslag


Seizoen 2017-2018 Speeldag 25

KFC HAMONT 99 – R.C. REPPEL : 1 – 1


Matchbal

Café Pebbles
Alex Habraken, ramen en deuren
Christoph Dilissen Dakwerken
Rob Boonen, ramen en deuren


Na de fraaie thuisoverwinning tegen Eksel zijn de thuissupporters hoopvol voor de komst van leider Reppel. Ze worden daarbij gesteund door het vrouwenelftal van KFC dat een heuse Ladies Night organiseert. De vrouwelijke supporters mogen gratis binnen, krijgen een glaasje cava en een goodie bag. Leuk initiatief!
Terug naar de wedstrijd dan. Na een vroege waarschuwing van de kwikzilver Joeri Langens neemt de thuisploeg de wedstrijd in handen. Spelverdeler Joren Vrijsen krijgt bezoeker Robin Kerkhofs op zich gekleefd, Reppel wil vooral het voetballen beletten. Toch wel een verschil met Eksel de week voordien.
De kansen zijn dan ook schaars. Bezoekend doelman Leynen gaat goed plat op een poging van Dieter Bollen, aan de overzijde treft Athanasios Ragos het zijnet.
De beste kans is voor de bezoekers: na balverlies van KFC kan Simon Vanheeswijck aanleggen. Keeper Marnick Emmers redt met de voet. Zo wordt het niet 0-1, integendeel. Marnix Duisters zet de actie op en Stijn Nullens staat op de goede plek om de thuisploeg op voorsprong te brengen. Ruststand: 1-0.

Na de onderbreking is de eerste kans voor de bezoekers: Marnick Emmers slaat de kopbal van Koen Janssen in corner. Dat is dan ook ongeveer de laatste noemenswaardige poging van een tweede helft waarin de thuisploeg te ver terugzakt. Reppel kampeert met werkvoetbal veelal op de helft van KFC, maar kan weinig doelgevaar scheppen. Hamont is de tweede helft nauwelijks gevaarlijk, al zijn er voldoende corners en vrije trappen waarbij dat zou kunnen.
Op tien minuten van het einde noteren we een bescheiden schotje van invaller Tim Tijskens van Reppel. Enkele minuten later moeten de bezoekers met 10 verder als Raoul Lemmens tegen een tweede geel kartonnetje aanloopt. De thuisploeg verzuimt dan om de man-meer-situatie te benutten. Meer nog: de bezoekers blijven aandringen en Tim Tijskens legt met een volley de 1-1 eindstand vast.

Zo laat KFC Hamont 99 een fraaie overwinning ontglippen al is het, gebaseerd op het veldoverwicht, een terechte puntendeling. Volgend weekend staat -naast de jaarlijkse eetdagen in de Posthoorn- ook de uitwedstrijd bij Lindelhoeven op het programma. Het Linne heeft de punten nog hard nodig en zal het KFC dan ook niet gemakkelijk maken.


Digest

Scheidsrechter: Tim Lemmens met assistenten Nick Simons en Peter De Graaf

Thuisploeg: Marnick Emmers, Jeroen Goossens, Jorne Thys, Jasper Reyskens, Sabri Zurel, Joren Vrijsen, Dieter Bollen, Stijn Nullens (79 Liam Peeters), Nick Maes, Marnix Duisters (71 Mathijs Kusters), Brecht Geelen

Bezoekers: Roy Leynen, Jochen Vrolix (71 Niels Nouwen), Jens Jonckers, Wouter Peeters, Joeri Langens, Brecht Geebelen, Robin Kerkhofs, Koen Janssen, Athanasios Ragos (63 Tim Tijskens), Raoul Lemmens, Simon Vanheeswyck

Doelpunten: 1-0 Stijn Nullens (39), 1-1 Tim Tijskens (88)

Gele kaarten: Marnix Duisters, Stijn Nullens, Robin Kerkhofs, Jens Jonckers, Raoul Lemmens

Rode kaarten: Raoul Lemmens (85, 2e geel)

Verslag: Koen Tijskens