Wedstrijdverslag


Seizoen 2017-2018 Speeldag 24

KFC HAMONT 99 – FC EKSEL A : 2 – 0


Matchbal

Carrosserie Beliën
Bosstraat 169
3930 Hamont-Achel
info@carrosseriebelien.be
Tel. 011 44 59 74


KFC Hamont 99 moest in twee opeenvolgende thuiswedstijden de top van het klassement bekampen. De eerste uitdaging vandaag was FC Eksel, dat zich mooi op de tweede plaats had genesteld en vandaag mogelijk met een overwinning zelfs koploper kon worden. Het speelveld was ondanks het late winteroffensief wel bespeelbaar, maar wat sneeuwresten en de hardere ondergrond dreigde het voor de spelers toch moeilijk te maken om hun normale spel te ontwikkelen.
Toch bleek dit geen beletsel om er een leuke wedstrijd van te maken. De balcontrole en de persoonlijke duels werden wel beïnvloed door de staat van het veld, maar had verder weinig te betekenen. Beide ploegen kozen resoluut voor de aanval, wat een aangename partij voetbal opleverde. De bezoekers hadden wel wat kansjes met een gevaarlijke kopbal vroeg in de match en een schot van Glen Vervloet. Thuiskeeper Marnick Emmers liet zich echter niet verschalken. Ook Marijn Bertrands waagde zijn kans, maar zijn schot ging naast. KFC liet zich echter niet wegdrummen en had de grootste kansen voor de rust om de score te openen. Rond het kwartier nam Nick Maes de bal vol op de slof, een attente keeper tikte de bal stijlrijk over de lat. De beste kansen kreeg echter Stijn Nullens. Twee maal slaagde hij erin om vrij door te stormen en alleen voor de keeper op te dagen. De eerste keer trachtte hij de doelman te omspelen, deze laatste graaide echter nog op tijd de bal uit zijn voeten. Bij zijn tweede poging koos hij voor een halve lob, de bal zeilde echter naast. Na een genietbare, maar doelpuntenloze eerste helft, zochten de ploegen de kleedkamers op.

Het attractieve spel zette zich naadloos verder in de tweede periode. Beide ploegen gaven elkaar weinig toe en de beste kans was snel voor Sabri Zurel met een gerichte kopstoot na een corner. De doelman van FC Eksel pareerde ook deze bal uit zijn doelvlak. De bezoekers leken toch even de controle over de wedstrijd te krijgen. De plaatselijke verdediging kwam wat meer onder druk te staan, maar leek stand te kunnen houden. Goalgetter Sandy De Wachter probeerde wel, maar zijn pogingen hadden weinig resultaat. Even leek het mis te gaan toen keeper Marnick Emmers, uitkomende buiten zijn strafschopgebied, mooi de bal met de borst wist te onderscheppen. Zijn ontzetten kwam echter bij een bezoekende speler terecht. Die zag de doelman ver uit zijn goal staan en waagde zijn kans op de openliggende doelmond. Gelukkig voor KFC stond zijn vizier niet goed gericht en besloot hij over. De druk van de bezoekers kon echter niet aangehouden worden. De plaatselijke trainer achtte het moment gekomen om vers bloed in te brengen. Dit zorgde ervoor dat KFC opnieuw beter in de wedstrijd kwam en de ingevallen Marnix Duisters waagde al snel zijn kans, maar besloot voorlangs. Nog geen minuut later echter kreeg hij centraal aan de middellijn de bal toegespeeld. Een scherpe versnelling voorwaarts en vanuit een ooghoek zag hij dat de bezoekende keeper te ver opgesteld stond voor zijn doel. Vanop 35 meter schoot hij strak op doel en de bal verdween buiten bereik van de doelman enig mooi in de netten. Gezien het aantal duidelijk afgedwongen kansen een verdiende voorsprong voor de thuisploeg. De bezoekers hun beste kruit was verschoten. Ondanks de aanmoedigingen van hun grote meegebrachte supportersschare konden zij dit niet meer rechtzetten. De Wachter probeerde het nog wel eens op het einde van de wedstrijd, maar zijn schot ging over. De kers op de taart was echter weggelegd voor nog een andere KFC-invaller. Liam Peeters kon in de toegevoegde tijd zich mooi vrij draaien rechts in het strafschopgebied en plaatste de bal kundig buiten bereik van de keeper in de verste hoek.
Wedstrijd gespeeld en ondanks de moeilijke omstandigheden was, gezien de kansen, KFC de verdiende overwinnaar van dit duel, tegen een ploeg die bewees niet ten onrechte zo hoog in de klassering te staan. Volgende week wacht opnieuw een uitdaging. Dan komt leider Reppel op bezoek. Hun riante voorsprong van de vorige weken is door twee opeenvolgende nederlagen weggeslonken. Zij zullen er echter alles aan doen om niet voor de derde opeenvolgende keer in het zand te bijten. KFC zal er alles aan doen om de lijn van de laatste goede wedstrijden door te trekken en mogelijk nog een belangrijke rol te spelen in dit competitieslot. Spektakel verzekerd.


Digest

Scheidsrechter: Yasar Ertanir met zijn assistenten Robin Caelen en Mustafa Kurt.

Thuisploeg: Marnick Emmers, Ferren Peeters, Jeroen Goossens, Jasper Reyskens, Sabri Zurel, Joren Vrijsen ( 70 Marnix Duisters) , Dieter Bollen (76 Liam Peeters), Stijn Nullens, Nick Maes, Mathijs Kusters (70 Jorne Thys), Brecht Geelen.

Bezoekers: Peter Vrysen, Bert Vanherk, Bart Rutten, Lennart Camps, Thomas Beyen, Laurens Driessen, Glen Vervloet (76 Karel Bertrands), Sandy De Pachter, Steven Moranduzzo, Marijn Bertrands, Kristof Weckx (86 Seppe Abrahams)

Doelpunten: 1-0 Marnix Duisters (76), 2-0 Liam Peeters (92)

Gele kaarten: Jasper Reyskens, Stijn Nullens

Rode kaarten:

Verslag: Fonny Plessers