Wedstrijdverslag


Seizoen 2017-2018 Speeldag 21

N. GRUITRODE – KFC HAMONT 99 : 0 – 0

Match of the day voor KFC Hamont 99 was de verplaatsing naar N Gruitrode. Jaren was N Gruitrode een subtopper in tweede provinciale. Dit jaar loopt het echter minder goed en bevinden ze zich in de ondere regionen van de rangschikking. Afgelopen weekend was Gruitrode echter gaan winnen bij leider Eksel en zo staan ze momenteel op een veilige plaats in de rangschikking. Waarschijnlijk was dit de aanleiding voor hun trainer om de wedstrijd tegen KFC zeer verdedigend aan te pakken. Resultaat was voor de thuisploeg geen enkele poging op doel tijdens de hele wedstrijd.

In winterse temperaturen moest de wedstrijd gespeeld worden. En ook van hetgeen op het terrein te zien was, kregen de schaarse supporters het niet warm. De thuisploeg toonde geen enkele aanvallende intentie. Dit ondanks twee geschorsten in de KFC verdediging. Ze werden echter waardig vervangen door Ferren Peeters en Ben Kees. KFC maakte echter te weinig tempo en Marnix Duisters liet zich te veel uit punt zakken, zodat kansen uitbleven.

Het eerste gevaar leek er te komen na een half uur. Een vrije trap op de rand van de 16-meter werd door Marnix binnen het bereik van doelman Florczak getrapt. Even voor het rustsignaal verscheen Marnix plots man op man tegen de laatste verdediger. De situatie werd echter niet goed uitgespeeld. Dit was ook zo aan de overzijde, toen Ferren plots tegen twee aanvallers stond.

Na de rust zagen we meer aanvallende impulsen bij KFC. Een schot van Brecht Geelen werd door de doelman gepareerd. Nick Maes kopte naast. De poging van Sabri Zurel ging net voorlangs. En Jorre Vrijsen kwam tweemaal in kansrijke positie. Maar de 0 bleef op het bord.

De thuisploeg behaalde wat ze wilde – een gelijkspel – en KFC bleef, voor de twee week op rij, op 0-0 steken. KFC verdiende wel meer, maar scoren was er helaas niet bij.

Volgend weekend staat de ophaalwedstrijd tegen Opitter FC geprogrammeerd. Zaterdagavond om 19u30 kan je dit meemaken op ’t Leeuwke. Opitter staat momenteel op de laatste plaats, maar is een ploeg met karakter, waartegen het altijd moeilijk spelen is. Hopelijk kan KFC nog eens zegevieren, zodat spelers en supporters aansluitend volop karnaval kunnen vieren.


Digest

Scheidsrechter: Dennis Delarbre – Wesley Ketels – Saeed Gaas

Thuisploeg: Dries Florczak – Kevin Janssen – Jan Lemmens – Peter Coninx – Jo Geebelen – Koen Lemmens – Jarne Berben (64 – Frank Smits) – Liam Brands (64 – Daan Van Den Broek) – Jeroen Bosmans – Tom Vandersteegen – Steffen Zang

Bezoekers: Marnick Emmers – Ferren Peeters – Jeroen Goossens – Jorne Thys (77 – Stijn Nullens) – Ben Kees – Sabri Zurel – Joren Vrijsen – Nick Maes – Marnix Duisters (77 – Dieter Bollen) – Mathijs Kusters – Brecht Geelen

Doelpunten:

Gele kaarten: Peter Coninx – Daan Van Den Broek – Ben Kees

Rode kaarten:

Verslag: Jacky Vlassaks