Wedstrijdverslag


Seizoen 2017-2018 Speeldag 16

KFC HAMONT 99 – OPITTER F.C. : 4 – 0


Matchbal

Immopunt Makelaar
Kerkstraat 10
3930 Hamont-Achel
T. +32 11 44 65 36
E. info@immopunt.com


De wedstrijd tegen Opitter, die midden december wegens het gure winterweer werd uitgesteld, werd in dit carnavalsweekend opgehaald. Veel volk trok deze wedstrijd tegen de hekkensluiter in het klassement niet. Wellicht waren vele mensen zich al her en der in het feestgedruis aan het storten.
De thuisploeg, na twee doelpuntenloze gelijke spelen, waren hier echter nog niet aan toe en wilden eerst een goede prestatie op de mat zetten. Dat was ook nodig wilde men zich handhaven in de linkerhelft van de klassering.
Ze gingen goed van start. De bezoekers waren ook niet echt in staat om hen veel in de weg te leggen. Dit resulteerde meteen in enkele goede kansen in het wedstrijdbegin. Stijn Nullens brak door, maar zijn schot werd afgeweerd in corner. Aanvoerder Joren Vrijsen zette vanop rechts strak voor, waardoor een bezoekende verdediger bijna een owngoal scoorde. Toch was dit slecht uitstel. Reeds in de 7de minuut werkte Stijn Nullens een strakke voorzet vanop links via de paal in doel. KFC drukte door wat nog enkele goede mogelijkheden opleverde voor vooral een actieve Brecht Geelen. Een tweede doelpunt kon echter niet lang uitblijven. Net voor het halfuur kon Stijn Nullens uitbreken op links, een afgemeten voorzet naar de zich goed vrijlopende Nick Maes en deze kon op deze manier zijn doelpuntensaldo opnieuw verder uitbouwen. Ook in het laatste kwartier bleef het kansen regenen. Nick Maes en Mathijs Kusters konden ze niet verzilveren. Het mankeerde wat aan meeval en ook de bezoekende keeper wist enkele goede reddingen uit zijn mouw te schudden. De bezoekers waren echter niet in staat om een vuist te maken en bij een 2-0 stand ging men naar de koffie.
De tweede helft kreeg bijna een identiek verloop. De machteloze bezoekers konden niet verhinderen dat KFC de wedstrijd controleerde en ook nog verschillende kansen schiep. Het doelhout verhinderde echter in het begin van deze speeltijd een doelpunt van Nick en Brecht. Opitter kon slechts een keer dreigen. Een doelpunt met het hoofd werd door een goed oplettende assistent terecht afgekeurd en verder moesten ze, net als in de eerste helft, het spel door een dominerende thuisploeg ondergaan. Rond het uur kreeg KFC van een nochtans goed leidend arbitraal trio, een vrijeschop op rechts cadeau. Brecht Geelen liet dit niet aan zijn hart komen en knalde de vrije trap tot ieders verbazing en zeker voor de bezoekende keeper, die er bij deze fase niet goed uitzag, in de dichtste hoek rechtstreeks binnen. Brecht wist ook de voorsprong nog uit te bouwen. Na een mooie een-twee verscheen hij afgezonderd voor de keeper en knalde zijn tweede doelpunt van de avond tegen de touwen. Later in de wedstrijd kreeg hij nog een kans. Deze keer redde de keeper met de voet en ook de ingevallen Ferren Peeters knalde ook nog eens tegen de doelman van de bezoekers. Aan de overzijde had keeper Marnick Emmers vooral maar kou geleden. Een zwak, maar wel zeer sportief Opitter kon in de hele wedstrijd nauwelijks een kans afdwingen en verloor de match dus met nog niet eens overdreven 4-0 cijfers.
Volgende zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd. Dit keer tegen Lutlommel VV. Voor KFC mogelijk een kans om een goede start af te dwingen in de derde en laatste periode van deze competitiejaargang.


Digest

Scheidsrechter: David Moonen met zijn assistenten Bart Jacobs en Stef Willekens.

Thuisploeg: Marnick Emmers, Lode Thirion, Jeroen Goossens, Jorne Thys ( 80 Ferren Peeters), Jasper Reyskens, Sabri Zurel, Joren Vrijsen ( 80 Stan Hunnekens), Stijn Nullens, Nick Maes, Mathijs Kusters ( 67 Dieter Bollen), Brecht Geelen

Bezoekers: Jonas Breemans, Igor Daniëls, Toon Heyndrix, Bert Loos, Ben Geebelen (80 Brecht Siborgs), Dries Palmers, Daan Klaps, Michiel Kerkhofs, Tomas Kreemers, Rob Pouls, Jeroen Swennen (46 Jeroen Verstraeten)

Doelpunten: Stijn Nullens 1-0 (7), Nick Maes 2-0 (28), Brecht Geelen 3-0 (60), Brecht Geelen 4-0 (68)

Gele kaarten: Jeroen Verstreaten

Rode kaarten:

Verslag: Fonny Plessers