Eerste elftal verslaat Achel

3-0 door Bert Kees
Ons eerste elftal sloot de opendeurdag van 14 augustus af met een ruime 5-1 overwinning op de buren van Achel. Aan de rust stond het 3-0.
Deze vriendschappelijke wedstrijd telde 6 gele kaarten, waarvan 5 in de tweede helft voor de bezoekers. Jan Willekens verzamelde er 2 en mocht voortijdig gaan douchen.

Wedstrijdverslag
KFC kon voor de wedstrijd tegen Achel geen beroep doen op Maarten Duisters en Davy Weltens (beiden last van knieblessure); Kevin Quinten, Ruud Van Samang en Andy Leynen ontbraken wegens vakantie.

Na 12′ onderschept Daan Truijen de bal, stuurt Wim Reynders het straatje in en deze scoort de 1-0 in de verste hoek. Vier minuten later wordt Vito Stevens door Kristof Emmers gelanceerd. Vito omspeelt de keeper en verdubbelt de score.
Op slag van rust scoort Bert Kees van dichtbij de 3-0.
Intussen heeft Achel ook een aantal kansjes gehad maar mist daarbij scherpte.

Na de rust kan Tim Van Daal al snel de 4-0 scoren (assist Daan Truijen). Bij Achel steekt frustratie de kop op, ook omdat ze op twee goed keepende thuisdoelmannen stranden (Chris Berghmans werd het laatste halfuur vervangen door Marnick Emmers) en er vallen enkele gele kaarten.
Jan Willekens kan met een goed geplaatste vrije trap milderen (4-1, 76′), maar met een erg fraaie lob legt Roy Willems de 5-1 eindstand vast (85′).
Willekens van Achel daagt scheidsrechter Sander Palmans nog wat uit en verdient zo een 2e gele kaart (88′).

Hamont scoorde aan een hoog percentage en voetbalde onbevangen een (iets te ruime?) overwinning bij elkaar. De bezoekers presteerden toch wel beneden verwachting.

WK-ganger Walter Vromans was assistent-scheidsrechter

One Reply to “Eerste elftal verslaat Achel

1. Mooi Walter als lijnrechter in Hamont en ons scheidsrechtertalent Sander de referee. 5-1 had ik helemaal niet verwacht tegen Achel dat zich enorm versterkte.