Spannend tot de laatste minuut …

Stokkem – Beloften A 1 – 2
Op een klein en slecht bespeelbaar veldje kon mits winst al een kloofje geslagen worden in de rangschikking. Stokkem (3e in de rangschikking op slechts 1 puntje) was dus een eerste grote test.
Het was al snel duidelijk dat Hamont ging voor de overwinning, dit moest al voetballend gebeuren want het veld was te kort voor het spelen met een lange bal. Hamont dreigde en kwam met goede combinaties tot enkele, goede mogelijkheden. Het was toch wachten tot minuut 20 voordat Stijn via Brecht en Vincent, de score kon openen, 0-1.

De bezoekers hebben de smaak te pakken en gaan op zoek naar een 2e goaltje. In de 30e minuut komt Stokkem goed weg wanneer de scheids de penalty-fout op Stijn niet fluit. Minuut 36 … een aanval uit het boekje… met als laatste een pass van Martijn naar Brecht die zijn doelpoging ziet afwijken op een Stokkemse verdediger. Een minuutje later opnieuw Brecht maar zijn schot gaat voorlangs. 0-1 is dan ook de ruststand.
Na de pauze vergden de uitgevoerde wissels toch wel wat aanpassing in ons spelbeeld en kwam de thuisploeg via enkele goede technische (individuele) acties opzetten met een laatste pass waarop Marnick 2x goed moet uitkomen. Er komt meer ruimte en het spel gaat op en af, vele foutjes zorgden ervoor dat het spel steeds werd onderbroken. Met nog een kwartiertje te spelen blijven enkele spelers van Hamont staan in de omschakeling van B+ naar B-. Hierop krijgt de thuisploeg een kans die tegen de doelpaal gaat maar in de herneming kunnen zij alsnog de gelijkmaker scoren. Hamont gaat opnieuw voluit en in de laatste minuten voor het eindsignaal een vrije trap voor de bezoekers. De bal gaat richting 2e zone waar Wouter de bal met het hoofd voor doel brengt en waarop Stijn (ook met het hoofd) de einduitslag op het bord zet, 1-2.
Een fel bevochten maar verdiende zege al had Hamont de wedstrijd in de eerste helft al kunnen afmaken.

Speelden voor Hamont: Marnick, Ben H, Ben K, Bert, Sem, Bavo, Ferren, Wouter, Martijn, Brecht, Kian, Vincent, Stijn en Jo.
Scoorde voor Hamont: Stijn 2x