Nieuws

Beloften A halen zwaar uit

Hamont 99 ( prov res) – Turkse FC 9 – 0

Turkse begon fel aan de wedstrijd maar een goed georganiseerd Hamont hield de match zonder problemen onder controle. De thuisploeg begon beter te combineren en kwam op voorsprong via Marnick (Emmers, foto) na een kwartiertje voetballen. Turkse ging volop op zoek naar de gelijkmaker en Hamont kon de tegenstander enkel foutief afstoppen. Zonder echt veel weg te geven kon de thuisploeg net voor de rust de voorsprong verdubbelen, tegen het schot van Brecht had de doelman geen verhaal.

Na de pauze was de eerste mogelijkheid voor de bezoekende ploeg maar zonder veel gevaar. De thuisploeg nam opnieuw het heft in eigen handen en het was dan ook niet lang wachten voordat invaller Jo de 3-0 scoorde. Mentaal voor de bezoekers een opdoffer en van toen af een onhoudbaar Hamont met een “walk – over “. Doelpunten volgden elkaar snel op en de overwinning was al vlug een feit. Turkse had geen verhaal tegen de voorlijn van Hamont en kon nog enkele doelkansen en doelpunten verijdelen door de aanvallers foutief (net buiten de waarheidszone) af te stoppen. Bjorn kon in de eindfase nog een enkele kans van de doellijn keren waardoor de tegenstander zonder een doelpunt huiswaarts moest.

Speelden voor Hamont 99 : Dirk, Ben H., Bjorn, Bert, Sem, Stan, Wouter, Cisse, Wesley, Brecht, Marnick, Jo, Kian en Bavo.
Doelpuntenmakers: Marnick (3x) , Jo (2x), Sem (2x), Brecht (1x) en Cisse (1x)