Nieuws Seniors

Verslag KFC – Sp Grote Heide

Helaas kunnen we momenteel het verslag niet via de gebruikelijke weg publiceren. Daarom dus zo.

Het duel tegen Sp Grote Heide werd in feeststemming aangevat. De beloften B – die ’s middags op het terrein van Rc Reppel de titel binnenhaalden – werden gevierd. Bovendien was Jos Verduyckt, lid van KFC, aanwezig op deze wedstrijd. In zijn functie van opleider, moest hij de prestatie van het leidend trio beoordelen. Dit was tevens de laatste opdracht voor Jos, die vanaf nu op voetbalpensioen is. Hij werd door KFC dan ook in de bloemetjes gezet. Meer info hieromtrent volgt in een apart artikel.

En op het terrein werd het feest verdergezet. KFC combineerde als team, de bal ging goed rond en de doelpogingen volgden. Sp Grote Heide – wel gehandicapt door drie geschorsten – kon hier weinig tegenover plaatsen.
Voorzetten van Marnix Duisters en Jorne Thys bereikten net niet de vrije man. Vervolgens had Joren Vrijsen een subtiel pasje naar Stijn Nullens in huis. Stijn liep zijn tegenstander voorbij, alsof hij er niet stond en werkte af in de verste hoek. Een kopbal van Sabri – na hoekschop – had een beter lot verdiend. KFC trok met een verdiende voorsprong naar de kleedkamer.

Na de rust bleef KFC op zoek naar de tweede treffer . Na een hoekschop werd de bal binnengetrapt, maar deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later lanceerde Joren Vrijsen Brecht Geelen op links. Diens loepzuivere voorzet werd door Nick Maes in één tijd binnengetrapt. 2/0 en, wat men in Duitsland noemt, een “vorentscheidung”.

Helaas werd de wedstrijd ook gekenmerkt door een niet zo consequente leiding. Dit leidde tot zes gele kaarten voor KFC in een wedstrijd die zeer sportief verliep. Twee – lichte – gele kaarten waren voor Joren Vrijsen. Zo moest KFC nog twintig minuten met 10 man verder. Maar wat erger is, uitblinker Vrijsen zal ook gemist worden in de topper tegen SK Meeuwen, een concurrent voor de vierde plaats. In deze wedstrijd zal ook Jeroen Goossens gemist worden. Jeroen zag een derde gele kaart. Maar deze kaart was wel terecht.

Na het – voor KFC – vrije paasweekend, maakt KFC op zaterdag 7 april de verplaatsing naar SK Meeuwen. Een wedstrijd die belangrijk is met het oog op de eindronde. In de derde periode staat KFC op twee punten van de eerste plaats. In de algemene rangschikking is momenteel de vijfde plaats voor KFC weg gelegd.

Verslag : Jacky Vlassaks