Nieuws

Huldiging Hamonter EK/WK-gangers

Op woensdag 23 mei 2006 werden de Hamonter EK/WK-gangers in de spotlights gezet door het Stadsbestuur.
Marc Hendrikx, momenteel aan de slag bij GBA, was aanwezig op het EK 2000 (in Nederland en België) en maakte deel uit van de Rode Duivels die kwalificatie voor het WK 2002 (in Korea en Japan) afdwongen.
Marc Emmers, nu betrokken bij de jeugdopleiding van KFC Hamont 99, was er bij op het WK 1990 (Italië) en het WK 1994 (Verenigde Staten).
Voor assistent-scheidsrechter Walter Vromans (jeugdbestuurslid van KFC Hamont 99) komt het WK 2006 van Duitsland nu wel erg dichtbij: vrijdag 26 mei vertrekt hij van op Zaventem voor zijn eerste grote tornooi.
Alle drie ontvingen ze uit handen van burgemeester Theo Schuurmans een Teutenbeeldje en mochten ze gezamenlijk een passend foto-kader onthullen. Dit zal een geschikte plaats krijgen in het Stadhuis.
Schepen van Sport Renild Claes had voor Walter nog een extra presentje dat hij als assistent-scheidsrechter wellicht goed kan gebruiken: een vlag van Hamont-Achel.
Marc Emmers drukte in zijn dankwoordje nog de hoop uit dat hij Harald Pinxten (nu bij Livingston FC) in de toekomst op een gelijkaardige huldiging zou kunnen ontmoeten.

Foto’s van deze huldiging kan je vinden via deze link.