Twee oud-spelers K.V.V. Hamontlo overleden

(klik voor grotere foto)
In het Mariaziekenhuis, Overpelt is zondag 12 november Willy Van Samang overleden, de weduwnaar van Fienneke Vlassaks. Hij was 81 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Bij V.V. Hamontlo doorliep Willy de jeugdreeksen en speelde dan bij de reserven, zoals toen het tweede elftal werd genoemd. Dat was o.a. in het seizoen 1954-1955, want dan komt zijn naam voor op afschriften van scheidsrechtersbladen. Van hem vind ik geen ploegfoto terug.
Dinsdag 14 november is Jan Spaas overleden, de echtgenoot van Marleen Bongers. Hij was 91 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Jan speelde eveneens in de jeugdreeksen van V.V. Hamontlo, bij de reserven maar ook in het eerste elftal. Hij was bovendien één van de spelers van het kampioenenelftal 1948-1949. Op de foto die in 1947 genomen is bij het afscheid van kapitein Nolleke Van Vlierden, staat Jan als zevende van links van de spelers.
KFC Hamont 99 biedt aan de families van beide oud-spelers zijn oprechte deelneming aan.
(Tekst en foto Bèr Cardinaels)

Share