Nieuws

Oud-speler en supporter Jaak Van Langendonck overleden

Reserven Hamontlo ca. 1951Bèr Cardinaels bezorgde ons deze tekst tekst & foto.

In het Mariaziekenhuis te Overpelt is op 12 augustus 2016 Jaak Van Langendonck overleden, echtgenoot van Liza Ceelen. Hij werd geboren op 16 januari 1934. Hij sloot aan bij V.V. Hamontlo en speelde meestal bij de reserven, zoals toen het tweede elftal genoemd werd.
Jaak bleef de club trouw als supporter en volgde zoveel als mogelijk de wedstrijden samen met Liza. Ook voor KFC Hamont 99 bleef hij supporteren. Zijn gezondheidstoestand ging sinds enkele jaren achteruit en verleden seizoen kon hij slechts eenmaal een thuismatch volgen, op 17 oktober 2015 tegen Lindelhoeven, vertelde hij me een drietal weken geleden. Het deed hem nog deugd dat toen gewonnen werd met 1-0.

Uit het rijke fotoarrchief van K.V.V. Hamontlo heb ik toch een foto gevonden met Jaak. Hierop staat de reservenploeg van de begin vijftiger jaren afgebeeld. Toch interessant om te weten wie Jaak zijn medematen waren. Hier de namen dan: Staande vlnr Jan Cuppens (afgevaardigde),, Michel Joosten, Jef Meeuwissen, Jaak Van Langendonck, Adriaan Emmers, Jef Janssen, Pierre De Graaf, Guillaume Bernaerts (afgevaardigde).
Gehurkt Pierre Van Vlierden, Adriaan Stevens, Wakke Van Elsen, Tinus Hendrikx, Jan Renckens.

Langs deze weg betuigt KFC Hamont 99 zijn oprechte deelneming aan de familie.