Nieuws

Oud-trainer K.V.V. Hamontlo Alfons Mangelschots overleden

1961-1962Hamontlo vvTe Heusden overleed op 15 juli 2016 Alfons Mangelschots, echtgenoot van Louise Gijbels. Hij zou op 8 oktober 90 jaar zijn geworden.
Hij was bij Helzold een zeer waardevol en succesvol voetballer. Na zijn aktieve carrière koos hij voor het trainersschap en vond dat hij dit op een verantwoorde wijze diende in te vullen. Alfons volgde de trainersschool en behaalde het zogenaamde Heizeldiploma.
Hij was drie jaar trainer bij V.V. Hamontlo vanaf seizoen 1961-1962. Tijdens het eerste seizoen speelde hij wel eens mee in wedstrijden van het eerste elftal en dit ondanks zijn leeftijd. Zijn opgedane kennis in de trainersschool bracht hij in de praktijk om en zo werden de spelers met nieuwwigheden als WM-systeem en de een-twee beweging vertrouwd gemaakt. Zijn mensenkennis was een handig middel om zijn visie over te brengen.
Tijdens het derde seizoen trainde hij eveneens Helzold, inderdaad reeksgenoot. Legendarisch waren de twee wedstrijden waarbij als als trainer op de tribune plaatsnam. Hij moest dan immers neutraal blijven.

Voorheen was hij al trainer bij Verbroedering Mechelen, Eendracht Wellen, Helchteren V.V., nadien nog o.a. bij Overpelt Fabriek. De uitvaartliturgie heeft plaats in de Sint-Trudokerk van Helchteren op woensdag 20 juli om 10.30 uur.

Bij de foto
V.V. Hamontlo seizoen 1961-1962 eerste provinciale vlnr telkens
Staande Cyriel Leeten, voorzitter, René Hollanders, Swa Vanhout, Swa Emmers, Joorke Mertens, Bèrke Janssen, André Van den Heuvel, Christ Topff, secretaris;
Gehurkt Jean-Pierre Elias, Bèr Cardinaels, Fons Mangelschots speler-trainer, Jean-Pierre Bernaerts, Lambert Lemmens.