scores-overall-2010-2017Uit de evaluatie met partner Euro-Sportring bleek dat editie 2017 van ons jaarlijkse Euro-Cup tornooi een voltreffer was.
De totaalscore van 88% is de hoogste in jaren, en de erkenning bleek ook uit de feedback van de bezoekende teams.

Of zoals een Nederlands team schreef: “Een gezellig toernooi op een leuk sportcomplex met prachtige grasvelden. Veel vriendelijke vrijwilligers en uitstekende scheidsrechters en grensrechters”

En van een ander team: “Alle lof voor de vele vrijwilligers van KFC Hamont 99!! Om 8.00 uur in de ochtend een kopje koffie inschenken of om 14.00 uur met 38 graden hamburgers bakken … het ging allemaal met een lach!”

IMG_20170527_194612755_HDROp vrijdag 26 en zaterdag 27 mei streden 72 teams uit 5 Europese landen in de 28e Euro-Cup, het internationale jeugdvoetbaltornooi van KFC Hamont 99. In de leeftijdscategorieën U11 tot en met U19 werd er onder een loden lentezon gestreden door teams uit Tsjechië, Duitsland, Frankrijk, Nederland en België. Thuisploeg Hamont won in de categorie U17 de Challenge Cup, in de categorie U19 werd de 2e plaats behaald (foto).
Alle uitslagen zijn te vinden via een link op www.eurocuptornooi.be (PDF).

Het hete weer zorgde voor wat meer blessures, maar ook voor een erg gemoedelijke sfeer naast het terrein. Meer dan 100 vrijwilligers zorgden voor een strak tornooi, met erg veel positieve reacties achteraf.

Extra tof voor alle jonge voetballers: topvedette Kylian Mbappé (AS Monaco) kwam naar voetballende familieleden kijken die net als hij bij AS Bondy (F) gestart zijn. Uiteraard begeleid door een breedgeschouderde bodyguard. Selfies all over.

[UPDATE] Nog meer foto’s van o.a. Guido Boets en Geert Stevens.

IMG_20170525_192208366Op donderdag 25 mei werden ruim 60 teams ingecheckt in stadion ‘t Leeuwke, dat nam ongeveer 4 uren in beslag. Franca van Euro-Sportring, Bèr van de paters, Rob en Koen van KFC verschaften uitleg. Christie, Fonny, Karin, Jacky en Jaklien zorgden voor voor verdere begeleiding.

‘s Avonds waren er een kleine 800 eters in zaal de Posthoorn. Roger Simons zorgde daar voor de ontvangst. Een team van KFC-jeugdspelers en vrijwilligers stonden in voor buffet en afwas.

Vanaf vrijdag 26 mei om 9:00 wordt er volop gevoetbald, ook op zaterdag wordt er om 9:00 gestart. In totaal komen er 72 teams aan de aftrap. Zonnecrème en voldoende drinken gaat de boodschap zijn op beide wedstrijddagen.

Voor de laatste nieuwtjes en de updates verwijzen we graag naar de Facebook-pagina. Via op www.eurocuptornooi.be kan je ook alle actuele uitslagen terugvinden.

IMG_20170523_Jos_Saes_tentDe voorbije dagen is er al een hoop werk verzet op ‘t Leeuwke. De terreinen zijn gemaaid (op woensdag nog ‘ns), de belijning is lopende, infrastructuur (elektronica-afdeling, IT, ..) getest, en het horecaplein begint ook vorm aan te nemen.

De grote drukte wordt verwacht op vrijdag en zaterdag, en dan hebben we alle vrijwilligers in onderstaande lijst nodig.
Overzicht hulp op vrijdag 26-05
Overzicht hulp op zaterdag 27-05

Euro-Cup 2017 doen slagen? Yes, we can! 🙂

[UPDATE] Voor donderdag:
Kantine: Bart Engelen+ Jacky Achten 13.00 – einde
Verkoop bonnen: Felix van Driel+ Theo Palmans 13.00 – einde
Kleine kantine: Jaklien De Vos
Hulp avondeten (17.00 tot einde, starten met minstens 8, eindigen met 12p): Roger Simons, Walter Tijskens, Fred Verhoeven, Annick Boonen, Patrick Emmers, U15B spelers olv Kees Corbijn

IMG_20170522_110242982_envelop_klaarOp de KFC-website is het misschien wat rustig gebleven, maar donderdag barst de 28e Euro-Cup los met de ontvangst van de buitenlandse teams.
Op vrijdag en zaterdag zijn er poulewedstrijden en finales, met een laatste prijsuitreiking om 19:30.

Vandaag werd er al volop gras gemaaid, pleinen belijnd, materialen van de Stad geleverd, accommodatie opgepoetst en de computer-infrastructuur getest. Ook werden de onthaalmappen samengesteld (foto).
Op dinsdag wordt de (compactere) tent geplaatst en het horecaplein verder ingericht.

Voor de laatste nieuwtjes en de updates verwijzen we graag naar de Facebook-pagina en op www.eurocuptornooi.be.

Gisterenavond, na het vertrek van de laatste tevreden teams, verzamelden de medewerkers voor een pintje en een babbel op het horecaplein van Euro-Cup 2016. Het moment waar we als team kunnen decompresseren na 2 dagen “volle bak”, en waar we met trots kunnen zeggen dat we met z’n allen ons uiterste best gedaan hebben om dit evenement te doen slagen.
Het is super wat team Euro-Cup ook dit jaar weer gepresenteerd heeft. Chapeau!

Sportief jeugdverantwoordelijke Michel Vangerven liep op zondag met de filmcamera rond en bezorgde ons dit toffe sfeerbeeld.

Read More

WP_20160506_13_08_22_Panorama
Euro-Cup 2016 zal wellicht de geschiedenis ingaan als één van de zonnigste edities. Vanaf ‘s morgens half 10 werd het buitenterras al gebruikt, en dat ging door tot aan het laatste fluitsignaal om 18:50.
Tussendoor onderging de vernieuwde verwelkomingsceremonie haar vuurdoop en die viel goed uit. Afsluiter van dag 1 is de kaskraker “Mission Impossible 5: Rogue Nation” in de toffe Hamonter Ciné Walburg.

Read More

cokefoot-2015Het promotieteam dat namens Coca-Cola het evenement Cokefoot organiseert, is ook present op de 27e Euro-Cup. Op vrijdag 6 mei komt het team langs om de voetbalskills te testen of te verbeteren. Verder wordt er ook een drankje aangeboden aan de deelnemers. Niet te missen, dus.

PA240916-dusseldorfEuro-Cup, het jeugdvoetbaltornooi van KFC Hamont 99, wordt al vanaf de jaren ’90 samen met Euro-Sportring georganiseerd. Om de 5 jaren word de tornooi-organisatie dan ook uitgenodigd om deel te nemen aan aan de jubileumviering. Dit jaar was dat op zaterdag 24 oktober.
Ditmaal werd Euro-Cup vertegenwoordigd door Fonny Plessers (secretaris, rechts op de foto) en Boudewijn Cox (uitbating, midden). Zij zorgden voor de opbouw van de Euro-Cup-stand en stonden geïnteresseerden te woord in het Frans, Engels, Duits of Nederlands. Er werden ook toeristische brochures van de Stad Hamont-Achel uitgedeeld, en Spaas-kaarsen van ons tornooi. Koen Tijskens (coördinator, links) was op zaterdagnamiddag ook present op de tornooibeurs. Daar waren de meeste clubs waarmee Euro-Sportring samenwerkt aanwezig, zoals de buren van de Lommel Trophy en de Hasselt-Cup.