(klik voor grotere foto)
In het Mariaziekenhuis, Overpelt is zondag 12 november Willy Van Samang overleden, de weduwnaar van Fienneke Vlassaks. Hij was 81 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Bij V.V. Hamontlo doorliep Willy de jeugdreeksen en speelde dan bij de reserven, zoals toen het tweede elftal werd genoemd. Dat was o.a. in het seizoen 1954-1955, want dan komt zijn naam voor op afschriften van scheidsrechtersbladen. Van hem vind ik geen ploegfoto terug.
Dinsdag 14 november is Jan Spaas overleden, de echtgenoot van Marleen Bongers. Hij was 91 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Jan speelde eveneens in de jeugdreeksen van V.V. Hamontlo, bij de reserven maar ook in het eerste elftal. Hij was bovendien één van de spelers van het kampioenenelftal 1948-1949. Op de foto die in 1947 genomen is bij het afscheid van kapitein Nolleke Van Vlierden, staat Jan als zevende van links van de spelers.
KFC Hamont 99 biedt aan de families van beide oud-spelers zijn oprechte deelneming aan.
(Tekst en foto Bèr Cardinaels)

Het eerste elftal van KFC Hamont 99 won met 4-0 van Lindelhoeven VV. Al na 10 minuten moesten de bezoekers verder met een man minder na een (terechte) rode kaart. De 1-0 van Sabri Zurel (foto) viel evenwel pas op 10 minuten vóór de koffie.
De veer brak bij de bezoekers pas in de slotfase, waarin KFC uitliep met treffers van Brecht Geelen, Marnix Duisters en Nick Maes.

[UPDATE] HET matchverslag staat online.

KFC Hamont 99 organiseerde op vrijdag 3 november de jaarlijkse kienavond in zaal de Posthoorn. Ook dit jaar waren er weer mooie prijzen te winnen. Liefst 2 fietsen en een LCD-TV waren de hoofdprijzen in de 2 maal 7 reeksen.
Meer foto’s op onze foto-pagina.

Bedankt aan alle tieners, sponsors en medewerkers voor het slagen van deze avond!

(klik voor grotere foto)
In het Sint-Jan Berchmanstehuis overleed op 19 oktober Jef Janssen op 83-jarige leeftijd. Hij was de echtgenoot van Mariet Jorissen en vader van o.a. Stefan Janssen, oud-speler bij SK Hamont.

Jef was een oud-speler van K.V.V. Hamontlo en speelde in de na-oorlogse jaren meestal bij de reserven. Zijn broer Bèrke was wel een vaste waarde voor het eerste elftal en daar was Jef heel fier op. Later, bij de veteranen van V.V. Hamontlo speelden ze wel samen in de ploeg. Jef was een gedreven voetballer die het vooral van zijn inzet moest hebben. Deze eigenschap samen met zijn positieve ingesteldheid deed hem en zijn medespelers van voetbal een feest maken. Ja, en dan mocht er wel wat extra speeltijd na de match bijkomen …

Aanstaande woensdag 25 oktober heeft in de Sint-Laurentiuskerk te Hamont om 10.30 uur de uitvaartliturgie plaats, waarna de crematie in alle intimiteit zal plaatsvinden.
KFC Hamont 99 biedt aan de familie zijn oprechte deelneming aan.

Op de foto staat Jef licht voorover gebogen op de middelste rij, rechts van de drie dames, broederlijk langs Bèrke. Deze veteranen-foto dateert uit de beginperiode, zeg en schrijf maar een 55 jaren geleden. Veel en schoon volk op de foto, maar ja daartussen vertoefde Jef dan ook gaarne.
(Tekst en foto: Bèr Cardinaels).

Zoals jullie ongetwijfeld gezien hebben, is de website nogal veranderd. Het oude “theme” wordt niet meer ondersteund door WordPress. Het nieuwe dat nu in gebruik is, kan ik tot nu toe onvoldoende aanpassen. Ik ga dus nog even verder zoeken naar iets wat er OK uitziet.
Sorry voor het ongemak!

[UPDATE] Het nieuwe thema is “Newfangled”. Hopelijk bevalt het een beetje.

scores-overall-2010-2017Uit de evaluatie met partner Euro-Sportring bleek dat editie 2017 van ons jaarlijkse Euro-Cup tornooi een voltreffer was.
De totaalscore van 88% is de hoogste in jaren, en de erkenning bleek ook uit de feedback van de bezoekende teams.

Of zoals een Nederlands team schreef: “Een gezellig toernooi op een leuk sportcomplex met prachtige grasvelden. Veel vriendelijke vrijwilligers en uitstekende scheidsrechters en grensrechters”

En van een ander team: “Alle lof voor de vele vrijwilligers van KFC Hamont 99!! Om 8.00 uur in de ochtend een kopje koffie inschenken of om 14.00 uur met 38 graden hamburgers bakken … het ging allemaal met een lach!”