(klik voor grotere foto)
Op zaterdag 31 maart overleed Guido Boets, omringd door zijn familie. Guido was al verschillende jaren de vaste fotograaf op ons internationale jeugdvoetbaltornooi Euro-Cup (de voorbije jaren samen met Geert Stevens). Enkele honderden foto’s gemaakt door Guido zijn terug te vinden op onze foto-website. Guido wordt komende zaterdag om 10.30u op het Boskerkhof begraven, na een uitvaartdienst aldaar.
Langs deze weg biedt KFC Hamont 99 de familie haar medeleven aan.


Op bijgevoegde foto zien we Guido in actie bij de verwelkomingsceremonie van Euro-Cup 2015.

Gisteren was een bijzondere dag voor voetbalclub KFC Hamont 99. Iemand, die al sinds jaar en dag lid was van onze vereniging, voerde zijn laatste opdracht uit. Jos Verduyckt, Hamontenaar van geboorte en al jaren woonachtig met zijn familie in Lommel, moest voor het laatst in zijn carrière in opdracht van het provinciale scheidsrechterscomitee het arbitrale trio opvolgen en beoordelen. Velen bij onze club zullen niet weten wat deze functie precies inhoudt. Een opleider (“controleur” in de gewone omgangstaal) heeft tot opdracht om de leden van het scheidsrechterskorps tot betere prestaties aan te sporen. Hij analyseert samen met hen na afloop de wedstrijd en quoteert hun prestaties middels het geven van punten, wat belangrijk is voor de betreffende arbiter om zijn eigen loopbaan verder uit te kunnen bouwen.

Read More

De aandachtige kijker heeft het wellicht al opgemerkt: de website heeft wat kuren. De uitslagen van het eerste elftal kunnen niet bijgewerkt worden en de sponsors aan de linkerkant ontbreken. Er wordt gezocht naar de orza(a)k(en). Sorry voor het ongemak!
[UPDATE 27-mrt] De website is omgezet naar een nieuwe server. Dat heeft impact op 1 specifiek stukje code dat gebruikt wordt bij de wedstrijdkalender. Dat kan opgelost worden.

Ons eerste elftal behaalde een mooie en verdiende overwinning in de derby tegen Grote Heide. Stijn Nullens scoorde vóór rust, Nick Maes erna.
Als de beste referees niet opvallen, dan werd deze wedstrijd niet door de beste scheidsrechter geleid. In een niet eens potige wedstrijd werden liefst 8 gele kaarten getrokken. Joren Vrijsen kreeg er zelfs twee. Straf.

Matchverslag volgt.

(klik voor grotere foto)
In het Mariaziekenhuis te Overpelt is donderdag 22 maart 2018 Toine Coolen overleden.Toine was de echtgenoot van Margurite Van Vlierden en woonde op de Burg in Hamont. Hij werd geboren te Hamont op 1 maart 1919 en is dus 99 jaar geworden.
Hij sloot zich aan bij het toenmalige Loo V.V. en speelde met het eerste elftal in de Vlaamsche Voetbalbond totdat de club zich weer opnieuw aansloot bij de Belgische Voetbalbond. Ook hier speelde hij in het eerste elftal tot ca. het seizoen 1948-1949.

De uitvaartliturgie heeft plaats in de Sint-Laurentiuskerk te Hamont op woensdag 28 maart om 10.30 uur, waarna de teraardebestelling op het Boskerkhof.
In het uitvaartcentrum Severens, Houtmolenstraat 8 te Overpelt kan men aanstaande dinsdag van 17.00 tot 17.30 uur Toine een laatste groet brengen.

KFC Hamont 99 biedt aan echtgenote Margurite en familie zijn oprechte deelneming aan.

Read More

De eetdagen van het voorbije weekend waren een schot in de roos. Met 27% meer aanwezigen dan in 2017 kunnen we inderdaad van een geslaagde editie spreken. Traiteur Merkelbach zorgde voor diverse lekkere gerechten, de bediening liep vlot en er was voldoende plaats. Klinkt als een goed recept voor een volgende editie!

Het vrouwenelftal van KFC Hamont 99 organiseerde een Ladies Night bij de wedstrijd tegen leider Reppel. Gratis toegang voor vrouwelijk supporters, een glaasje cava, een toffe goodie bag, …
En tijdens de wedstrijd ook extra drankjes op de tribune. Leuk initiatief!
Er zijn ook enkele foto’s hiervan. 🙂