Het is misschien wat flauw om een dier en een plek op de boerderij in één zin te verpakken, maar Stal Sport is toch wel het zwarte beest voor ons eerste elftal. Op zaterdagavond werd er -ondanks de aftrap door Prins Davy II- verloren met 0-2. In Stal werd er ook verloren.
Matchverslag volgt.
[UPDATE] KFC’s foto-site wordt sinds kort door een andere organisatie beheerd en die heeft de toegangsrechten veranderd. Nog even puzzelen hoe we foto’s kunnen blijven aanbieden.
[UPDATE2] Fonny Plessers had ongetwijfeld een leuker wedstrijdverslag willen schrijven dan dit. 😐

Zaterdagavond wordt de aftrap gegeven door Prins Davy II. Deze carnavaleske hoogheid regeert in de “Orde van de Onderwie-ezer” en is de 56e stadsprins van Scv de Teutepeuters. Bij KFC was Prins Davy II tot nu toe vooral bekend als jeugdtrainer Davy Weltens, en voor de “ouderen” onder ons ook als voetballer van het eerste elftal.
Prins Davy II brengt ook de kompanen van de Teutepeuters mee en dat is voor de liefhebbers jaarlijks de basis voor een feestje na de wedstrijd. 🙂
Supporters op post. Alaaf!

De Euro-Cup van KFC Hamont 99 heeft de voorbije decennia een ijzersterke reputatie opgebouwd in de categorie jeugdvoetbaltornooien van Euro-Sportring. Deze Nederlandse stichting organiseert over heel Europa evenementen waar de voetballende jeugd elkaar treft. Euro-Cup scoort in de evaluaties bij de top van de Belgische tornooien, onder andere door de mooie accommodatie, een strakke organisatie en de tomeloze inzet van tientallen vrijwilligers.

Euro-Sportring wenste een groter en internationaler tornooi, net als in Lommel en Hasselt. Na overleg met KFC Hamont 99 werd met K. Achel VV de ideale partner gevonden. Deze club beschikt over een ruime en moderne thuisbasis en kan ook rekenen op een ruime schare vrijwilligers. Én het bestuur wil zo’n groter tornooi proberen waar te maken.

Read More

De 2-1 van Ferren Peeters
Elen had de beste papieren in de strijd om de periode, maar beet z’n tanden stuk op Lutlommel: 0-0 was daar de eindstand. Het eerste elftal van KFC versloeg de buren uit Reppel na een spannende wedstrijd met 4-2.
Zo werd het ene punt achterstand op Elen in de 2e periode uiteindelijk omgebogen in 2 punten voorsprong. Hamont kan zich aldus opmaken voor een verlengstuk aan de competitie.
[UPDATE] Het matchverslag staat online.
[UPDATE2] Er zijn ook ruim 40 wedstrijdfoto’s beschikbaar.

Ons eerste elftal had een taaie kluif aan Turkse FC. Met doelpunten van Ricardo Kessels en Tim Strijbosch (foto) in de laatste 20 minuten werd een al-bij-al verdiende overwinning binnengehaald.
[UPDATE] Het wedstrijdverslag staat online.
[UPDATE2] Er zijn ook enkele wedstrijdfoto’s.


Door de 1-2 overwinning (volgens de BBF app) van Elen bij Meeuwen kruipt de top-4 wat dichter bij elkaar:
1 S.K. MEEUWEN 38 punten
2 KFC HAMONT 99 37
3 K.ST. ELEN 36
4 TURKSE FC 35

Op het Kerstfeest van vrijdag 28 december werd voor de eerste keer de Gouden Leeuw verkozen, een eer die weggelegd is voor de meest verdienstelijke speler/speelster van het voorbije kalenderjaar (2018 dus). Stemgerechtigden waren alle aanwezigen: spelers, speelsters, partners, bestuursleden, (jeugd)trainers en medewerkers.
De uitslag was spannend, met een nek-aan-nekrace van doelman Jarne Stelten en speelster Sofie Baeten. Deze laatste won, in haar elfde (!) seizoen bij KFC en kreeg haar prijs overhandigd van ondervoorzitter Rob Bloemen.

Read More

Ons eerste elftal stond al vroeg 0-1 achter maar zette de scheve situatie nog vóór de rust recht (pegel van Joren Thys) en had toen eigenlijk al op voorsprong moeten staan. In de 2e helft liep bij beide teams één speler tegen 2 maal geel aan. Met tien tegen tien sleepte Hamont in de slotfase alsnog de overwinning binnen met een rebound van invaller Liam Peeters (foto).
[UPDATE] Het matchverslag staat online.
[UPDATE2] Er zijn ook een kleine 30 wedstrijdfoto’s beschikbaar.

Dat ons eerste elftal tegen Lutlommel een 3-0 thuisoverwinning behaalde was vooral te danken aan goalie Jarne Stelten (foto) en het doelkader. Maar in voetbal zijn het uiteindelijk de doelpunten die tellen en die waren van Ricardo Kessels (penalty), Brecht Geelen en Nick Maes.
[UPDATE] Het wedstrijdverslag staat online.
[UPDATE2] Er zijn ook enkele wedstrijdfoto’s.


Uitslagen zaterdagavondwedstrijden:
S.K. MEEUWEN - SP.GROTE HEIDE 4 - 0
KFC HAMONT 99 - LUTLOMMEL VV 3 - 0
STAL SPORT - N. GRUITRODE 0 - 1
RC REPPEL - TURKSE FC 0 - 0