KFC blijft groeien.  Vorig jaar was er tov seizoen 2015 2016  35% stijging in spelers aantallen.  Ook dit jaar zet de stijging zich verder en zitten we nu aan 276 actieve spelers in onze club.  Onze U6 tellen momenteel 19 spelertjes, dus de instroom is uitstekend.  We hebben heel wat kwaliteit in onze jeugd om een goede doorstroom naar het eerste elftal te bestendigen de komende jaren.  Al onze provinciale jeugdteams doen het uitstekend in midden en bovenbouw.  De provinciale U21, U17 en U15 in de bovenbouw staan zeer goed geklasseerd.  We willen verder blijven doorgroeien en hopen dat nog meer spelers uit de omgeving de weg naar onze club zullen vinden.  Ook zijn we steeds vragende partij voor goede gediplomeerde jeugdtrainers ( interesse ? contacteer TVJO Michel Vangerven 0497540086 )

Voor alle jeugdteams geldt dat vanaf volgende week de trainingen mogen afgebouwd worden naar 1 training per week.  Tijdens de feestdagen van 20 december tot 3 januari zal er niet getraind worden op KFC.  Vanaf januari zullen we ook de mogelijkheid bieden om te kunnen trainen in de sporthal.  Dit wordt besproken op de eerstvolgende trainersvergadering in december.  De trainers zullen dit tijdig communiceren naar de spelers.   De techniek training zal dit jaar de laatste keer doorgaan volgende week maandag 3 december op KFC.  De volgende techniek trainingen zullen terug starten op maandag 17 januari 2019 en dit tot eind maart.

Afgelopen zondag heeft Zwitserland een prachtige remonte afgerond tegen Belgie.  Het lijkt wel of de inspiratie opgedaan werd op KFC.  De U15 prov dienden de leider Leopoldsburg ( vorig jaar kampioen in de interprovinciale reeks ) die alle wedstrijden reeds gewonnen hadden, een eerste punterverlies toe na een prachtige remonte.  Bij de rust stond het 0-3 en uiteindelijk werd het alsnog 3-3 en eerste puntenverlies voor Leopoldsburg.  De tweede helft werd Leopoldsburg van het kastje naar de muur gespeeld door onze KFC boys en hiervoor een dikke proficiat aan het KFC team.  Ook de U17B zetten een 2-0 achterstand om in een  2-5 overwinning. In de namiddag deed het eerste elftal het nog straffer door na een 3-1 achterstand met nota bene 10 spelers nog om te buigen naar een 3-6 winst.  Straf dat ditzelfde scenario zich herhaalde enkele uren later in Zwitserland.

Onze U8 provinciaal nemen deel aan de voorronde van het befaamde Q8 tornooi te KRC GENK.  Hier zullen 2 teams geselecteerd worden om in mei deel te nemen aan het Q8 tornooi met ploegen als KRC Genk, Feyenoord, Club Brugge, Leverkusen, …….

Hieronder de deelnemende ploegen U7 en U8.  Wedstrijdschema volgt nog verder.  Onze U8 zullen spelen in de namiddag vanaf 14 uur op maandag 29 oktober.  We duimen voor het team van trainer Wim Slenders.

Onze U9 provinciale teams maken erg veel vooruitgang dit seizoen.  Proficiat aan de spelertjes en trainers.  Vandaag stond kfc – esp pelt op het programma.  De supporters konden genieten van goed voetbal en een uitstekende inzet bij onze spelertjes.  Team 1 KFC hebben hun wedstrijdje gewonnen met maar liefst 14 – 0.  Team 2 speelde in een gelijk opgaande wedstrijd naar een gelijkspel.  Een leuke opsteker voor beide teams

Wij zijn heel verheugd dat we enkele nieuwe trainers mogen voorstellen bij de onderbouw.  Bij de U6 komt Geert Dreesen samen met Ronny Vandenbosch het team versterken.  Bij de U7 gaan Pascal Leduc en Jef Ramaekers onze jongens en meisjes trainen.  Ook hier zal Ronny Vandenbosch in aanvang ondersteunen.  Ronny gaat niet verder de coordinatie op zich nemen omwille van drukke bezigheden in zijn zelfstandige activiteiten.  Maar op woensdag bij de U6 wil hij graag deze spelertjes helpen trainen samen met Geert.  Wij zijn heel dankbaar voor Ronny zijn inzet voor KFC en dat hij aan boord wil blijven op woensdag.   Een vakman in de onderbouw.   Geert, Pascal en Jef wensen we veel voetbalplezier bij KFC.  Ronny zal ook zorgen dat onze jongere spelers de trainers blijven ondersteunen.  John Bergmans en Michel Vangerven zullen de coordinatie van de spelers U6 tem U13 onderling verdelen.  Danny Kuppens doet de coordinatie van de bovenbouw U15 tem U17.   We willen onze jeugdopleiding verder uitbouwen tot een fijne, kwalitatieve opleiding.  We zijn op goede weg maar we moeten steeds blijven verder werken en bijsturen waar het nodig is.  Verder willen we er graag nog enkele U9 spelertjes bij op KFC voor onze provinciale voetbalteams. Heeft er nog iemand interesse om de jeugdopleiding te versterken en zijn steentje hierin bij te dragen, ben je hierbij altijd welkom en mag je gerust je gegevens sturen naar : vangerven.buhus@telenet.be  tav Vangerven Michel TVJO


 

Voor alle teams van KFC Hamont99 :  Vanaf 1 augustus starten de trainingen vanaf U8 tem U17.  Voor onze U6 en U7 : Zij starten iets later, dit zal gecommuniceerd worden door trainer Ronny Vandebosch.  Er zal eind augustus nog een nieuwe initiatie dag georganiseerd worden op KFC voor alle kinderen die op KFC willen starten met voetballen.  De datum wordt nog gepubliceerd. Alle trainers zullen tijdig de spelers informeren indien sommige trainingen toch anders zullen verlopen dan volgens het uurrooster hieronder vermeld ( dit kan ivm vakantieperiode ). 

Read More

Het nieuwe schema voor het seizoen 2018 2019 is klaar.  Enkel de nieuwe hoofdtrainer moet nog aan het schema toegevoegd worden.  De techniek training gaat op maandag door olv Guy Claes.  De groepen zoals hieronder ingedeeld komen steeds om de 3 weken aan de beurt.  Dus 1 week techniek en 2 weken vrij.  Dit doen we om de belasting te verlagen naar onze spelers toe en om meer in kleine groepen te kunnen werken, waardoor betere leermomenten.

  • week 1 U9 en U10
  • week 2 U11
  • week 3 U12 en U13

De keepers trainen olv Henny Bernaerts maar zullen ook kunnen deelnemen aan de keepersopleiding te Peer op maandag, dit steeds in overleg met keepers trainer Henny.

Op dinsdag of donderdag zullen er roulatie trainingen zijn voor onze U8 en U9.  Bij de onderbouw is er steeds ondersteuning voor onze trainers door spelers uit de bovenbouw.  Dit vinden de allerkleinsten erg leuk heeft de ervaring ons geleerd en dus willen we deze weg verder bewandelen.   De trainers worden ondersteund door de coordinatoren Onderbouw Ronny , Middenbouw John en Bovenbouw Danny en de TVJO Michel.  Er zullen enkele nieuwe accenten gelegd worden wat elke speler ten goede zal komen.  Wij willen dat onze spelers graag naar KFC komen en de motivatie moet liggen in de trainingsinhoud en de teamgeest.  Hier gaan we extra aan werken komend seizoen.   Verder moet elke speler op zijn niveau kunnen groeien en elke speler verdient evenveel aandacht ongeacht zijn huidige progressie.  Ook hier gaan we extra aandacht aan schenken.

 

Voor het komende voetbalseizoen 2018 2019 is het huiswerk zo goed als klaar.  Het voorbereidingsprogramma van de jeugd is bijna volledig ingevuld.  Woensdag 30 mei is er nog een laatste trainersvergadering waar we de laatste details zullen bespreken naar komend seizoen toe.  Voor onze U7 willen we nog graag een gemotiveerde jeugdtrainer erbij.  Ben je kandidaat mag je dit laten weten op het volgende nummer 0497540086 tav Michel Vangerven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Datum: maandag 06/08/2018, dinsdag 07/08/2018, donderdag 09/08/2018 en vrijdag 10/08/2018
Kostprijs: € 105 (exclusief bal, bal verplicht zelf meebrengen), € 120 (inclusief bal), – € 5 voor tweede kind
Voor welke categorieën: Voor de U6 (4 en 5 jarigen) tem U15 (indeling seizoen 2018/2019)
Inschrijven is mogelijk via de website die u hieronder kan terugvinden tem 15/07/2018. Na iedere deelname ontvangt u een attest (tot 12 jaar) van kinderopvang. U krijgt per dag 11.25 terug! Ook via het ziekenfonds kan u een terugbetaling ontvangen bij deelname!
Voor vragen over het zomerkamp kan u altijd terecht bij de contactpersonen op de website.
Inschrijven via onze site: http://www.kidssport.be/aanbod.html
Blijf op de hoogte van acties, foto’s en filmpjes via https://www.facebook.com/KidsSport-1334329833307369/

 

Onze U15 hebben een denderend seizoen gespeeld.  Onder trainer Bart Biemans hebben de jongens enorme vooruitgang gemaakt dit seizoen.  Ze zijn dan ook de verdiende kampioen in hun reeks.  Voor KFC is dit het 3de team dat dit seizoen de kampioenstitel wist binnen te halen.  Een hele dikke proficiat aan alle spelers en ouders en vooral aan trainer Bart voor het behalen van de titel.   Vandaag werd er dan ook nog met 2 – 1 gewonnen tegen Maasland voor het provinciaal kampioenschap.  Wat een mooi seizoen voor KFC !!!