Onze beide gewestelijke U15 teams hebben deze week zwaar uitgehaald

KFC B – Herkol : 8 – 1 ( trainer Michel )

KFC C – Lommel Kol : 7 – 0 ( trainer Rob )

De trainers kunnen  trots zijn op de ingesteldheid van hun teams.  Het voetballend vermogen is er stevig op vooruit gegaan dit seizoen.  Er wordt zeer veel waarde gehecht aan de mentaliteit en aan de individuele ontwikkeling van de spelers.  We blijven investeren in het opleidingsniveau van onze jeugd en dit loont en de spelers gaan mee in het verhaal.  Het gaat uiteindelijk om het leerproces en hierin maken heel wat spelers serieuze stappen voorwaarts.  Doe zo voort jongens !

KFC behaalt met glans het 2 sterren label op de provinciale audit.  Dit is nodig om in aanmerking te komen voor provinciaal jeugdvoetbal.  De exacte scores volgen nog maar we scoren in elk geval zeer hoog op opleidingsniveau van onze jeugd EN dit vinden we het allerbelangrijkste in onze jeugdopleiding.  Dat ons opleidingsniveau in stijgende lijn gaat, weerspiegelt zich ook wekelijks in de stijgende resultaten van onze jeugdteams. We zijn nu verzekerd om ook de komende 3 jaar provinciaal voetbal te mogen spelen in onze jeugdopleiding.

 

Sterke punten :

 • KFC Hamont 99 is een gezellige club waar het sportieve en sociale hand in hand
  gaan.
 • De club organiseert tal van extra-sportieve activiteiten om het verenigingsleven aan
  te moedigen en om een bijdrage te leveren aan de opvoeding van de kinderen.
 • De club beschikt over een uitgebreide voetbal(opleidings-)visie, maar het
  onderscheidt zich van andere clubs door deze ook effectief toe te passen in de
  dagdagelijkse praktijk en te vertalen naar het trainingsveld.
 • Tijdens de audit werd er meermaals aangehaald dat doorstroming de reden van
  bestaan is binnen KFC Hamont 99, dit vertaalt zich dan ook in zeer mooie cijfers op
  het vlak van effectiviteit.
 • De uitgebreide accommodatie laat toe om een kwaliteitsvolle opleiding aan te
  bieden.
 • Het internationale tornooi geeft de club een internationale uitstraling.

Voor de winterstop hebben we reeds onze U21 prov en U12 prov in de kijker gezet met hun prachtige resultaten en nu is het de beurt aan onze U15 prov. Onze U15 provinciaal olv trainer Bart Biemans zijn zeer goed aan de terugronde begonnen. Afgelopen woensdag werd met 5-2 gewonnen tegen Lutlommel vv en met het max van de punten staan ze aan de leiding in hun reeks.  De kwaliteit van het voetbal was uitstekend en de score had veel hoger kunnen oplopen.  Ze bevestigen nogmaals de stijgende resultaten van onze jeugdopleiding.  Proficiat aan trainer Bart en aan alle spelers.

Verder willen we melden dat voor onze jeugdopleiding voor volgend seizoen ons huiswerk zo goed als klaar is op enkele kleine details na.   Verdere communicatie hierover volgt binnenkort.

Vorig jaar was ons paasvoetbalkamp een geweldig succes met 85 deelnemers.  Veel plezier en een zeer gevarieerd programma.  Vanaf nu kan je inschrijven voor de editie 2018 welke doorgaat op woensdag 4, donderdag 5 en vrijdag 6 april.  Ook nu staat er een bezoek gepland aan een buitenlandse topclub.  Dit voetbalkamp is bestemd voor jeugdleden van onze club vanaf U8 tem U17.  Voor de U7 en U6 wordt nog een activiteit gepland op een andere datum.  Inschrijven paasvoetbalkamp kan via onderstaande link.

Inschrijfformulier paaskamp.doc 2018

KFC Hamont99 Jeugdopleiding nodigt spelers uit de regio uit om eens te komen meetrainen in onze uitstekende jeugdopleiding.  Onze Jeugdopleiding kreeg van de Audit zeer veel lof voor de uitstekende jeugdopleiding die zich onderscheid van andere clubs in de kwaliteit en de visie en de toepassing ervan in de dagelijkse praktijk en op het trainingsveld.  Kom eens meedoen met een training en ervaar hoe leuk een training kan zijn. Graag afspreken welke training je wil komen volgen.  Je kan techniek training INDOOR of team training INDOOR of OUTDOOR volgen.

Contact en afspraak : Vangerven Michel TVJO – uefa A elite youth – uefa A seniors – gsm : 0497540086

Vanaf januari gaan de techniektrainingen op maandag door in de sporthal te hamontlo en dit voor de maanden januari en februari.  Vanaf maart gaan de techniektrainingen terug door op maandag op KFC.  Zie hieronder het nieuwe schema.  Let goed op het uurschema dat veranderd is 

 

Schema Techniek trainingen PERIODE 2      
       
  GROEP 1 GROEP 2 VRIJ
INDOOR 16h30 – 17h30 17h30 – 18h30  
       
Maa 8 JAN U9 – U10 U11 – U12 – U13 U15
       
Maa 15 JAN U11 – U12 – U13 U15 U9 – U10
       
Maa 22 JAN U9 – U10 U15 U11 – U12 – U13
       
Maa 29 JAN U9 – U10 U11 – U12 – U13 U15
       
Maa 5 FEB U11 – U12 – U13 U15 U9 – U10
       
Maa 12 FEB U9 – U10 U15 U11 – U12 – U13
       
Maa 19 FEB U9 – U10 U11 – U12 – U13 U15
       
Maa 26 FEB U11 – U12 – U13 U15 U9 – U10
       
OUTDOOR 18h – 19h 19h – 20h  
       
Maa 5 MAART U9 – U10 U15 U11 – U12 – U13
       
Maa 12 MAART U9 – U10 U11 – U12 – U13 U15
       
Maa 19 MAART U11 – U12 – U13 U15 U9 – U10
       
Maa 26 MAART U9 – U10 U15 U11 – U12 – U13
     

KFC  heeft de draft versie ontvangen van de provinciale Audit.  Zeer lovende woorden van de auditoren ivm onze opleiding.  ( zie hieronder de copy uit het audit verslag ).  De definitieve versie met het aantal sterren ontvangen we in de maand mei 2018.

 

Sterke punten :

 • KFC Hamont 99 is een gezellige club waar het sportieve en sociale hand in hand
  gaan.
 • De club organiseert tal van extra-sportieve activiteiten om het verenigingsleven aan
  te moedigen en om een bijdrage te leveren aan de opvoeding van de kinderen.
 • De club beschikt over een uitgebreide voetbal(opleidings-)visie, maar het
  onderscheidt zich van andere clubs door deze ook effectief toe te passen in de
  dagdagelijkse praktijk en te vertalen naar het trainingsveld.
 • Tijdens de audit werd er meermaals aangehaald dat doorstroming de reden van
  bestaan is binnen KFC Hamont 99, dit vertaalt zich dan ook in zeer mooie cijfers op
  het vlak van effectiviteit.
 • De uitgebreide accommodatie laat toe om een kwaliteitsvolle opleiding aan te
  bieden.
 • Het internationale tornooi geeft de club een internationale uitstraling.

Vanavond hebben we ons periodiek overleg gehad met de trainers.  Onderwerpen die ter sprake zijn gekomen zijn de team evaluaties, planning techniek trainingen periode 2, indoor trainingen winter periode, tornooien winter, trainingsdoelstellingen, planning, sportieve aandachtspunten periode 2, evaluatie auditverloop, teams en trainers 2018 2019, etc….  We zijn volop bezig met het voorbereiden van de sportieve invulling voor komend seizoen en dit loopt erg goed.  Belangrijk was vooral de algemene positieve vaststelling ivm de sportieve vooruitgang die we boeken met onze jeugdopleiding.  Dit is een verdienste van iedereen binnen onze prachtige club.

Verder was er ook een uiteenzetting ivm scouting, die gebaseerd was op wetenschappelijk onderzoek en cijfers.  De conclusies hieruit waren ronduit erg verrassend.   Er is een gouden regel in ONZE jeugdopleiding ” Elk kind verdient de beste opleiding “.  Dit bewijst dat we het juiste pad bewandelen met onze visie.  Daarom willen we verder werken op de ingeslagen weg en de resultaten geven ons voorlopig gelijk.   Voor de ouders die toch gecontacteerd worden door scouts ivm hun kind, willen we graag dat ze eens samen met ons deze uiteenzetting bekijken.  Als je vragen hebt hierover kan je steeds terecht bij de TVJO.

Tot 21 december kan er nog getraind worden door onze jeugdteams.  Ivm examenperiode zal elke trainer zelf afspraken maken met zijn team wat betreft het trainingsprogramma.  Vanaf 21 december tot 2 januari wordt er niet meer getraind op KFC door onze jeugd.  De trainingen herbeginnen op 2 januari 2018.  Wij adviseren al onze spelers actief te blijven tijdens de winter vakantie ( bvb zwemmen, lopen, fitness, tennissen, etc…. ).

Verder wensen we al onze medewerkers, spelers en ouders prettige feestdagen !!!!!

We zijn half november en de evaluatieperiode is aangebroken.  De spelers krijgen een persoonlijke evaluatie van de trainers, dus ook tijd om de jeugdopleiding te evalueren.  Wat zijn de conclusies :

 • Er wordt door de meeste teams uitstekend getraind.  Het niveau is gestegen tov vorig seizoen.
 • Door de techniek trainingen van U9 tem U15 op maandag zien we technische progressie van onze spelers.
 • Al onze teams maken progressie met als uitschieters op provinciaal niveau : U21 prov, U15 prov, U12 prov, 2x U10 prov.  De andere provinciale teams maken ook een zeer goede vooruitgang maar hebben nog wat meer tijd nodig om te groeien naar een hoog niveau.  Dit is helemaal geen probleem want in jeugdopleiding is de prestatiecurve niet gelijklopend op alle leeftijden.  Belangrijk is dat er goed gewerkt wordt met onze jongens en meisjes en hierover zijn we erg tevreden.  Sommige spelers hebben meer tijd nodig om progressie te maken, zeker in de groeispurt.
 • Op gewestelijk niveau maken onze U15 teams stevige progressie en bij de allerkleinsten U7 en U6 is de animo en het voetbalplezier erg groot
 • Onze spelstijl : KFC Jeugdopleiding staat voor aanvallend voetbal, we willen steeds vooruit voetballen met druk op de helft van de tegenstander ( staat in verhouding tot de sterkte vd tegenstander ) dit betekent dat we gaan naar de essentie van het voetbal : SCOREN en zoveel mogelijk, gemiddeld aantal doelpunten gescoord per wedstrijd van de 11vs11 teams : U21 prov : 4, U17 prov : 2, U15 prov : 4, U15 B gew : 5, U15 C gew : 4
 • De structuur en ondersteuning van de jeugdopleiding is uitstekend
 • De accomodatie is perfect en op nationaal niveau waarvoor dank aan alle medewerkers en gemeentebestuur.
 • Al onze trainers krijgen een dikke pluim voor hun uitstekend werk !
 • Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten in onze jeugdopleiding en hier wordt hard aan gewerkt door bestuur, verantwoordelijken en coordinatie.
 • We hebben 35% stijging van het aantal leden in KFC en dit betekent meer dan 60 nieuwe spelers op 2 jaar tijd en de integratie van deze spelers is uitstekend verlopen.
 • Onze jeugdopleiding heeft een positief imago wat we willen blijven versterken en hierdoor willen spelers uit de regio graag op KFC komen voetballen.   Op KFC is voetbal vooral kameraadschap en spelplezier gekoppeld aan een kwalitatieve jeugdopleiding.  De resultaten volgen dan vanzelf zoals blijkt uit de evaluatie

We willen hierbij ook onze prov U21 in de kijker plaatsen.  De ranking zegt voldoende.  Best scorende ploeg uit de reeks en het team met het beste doelpunten saldo en op plaats 1.  Er wordt uitstekend gewerkt op training en dit vertaalt zich in resultaten.  Deze jongens trainen met de seniors ( postformatie ).   Doe zo veder jongens !

 

1 K.F.C. HAMONT 99 NIV.1 11 7 1 3 41 23 18 22
2 ZONHOVEN VV NIV.1 10 6 1 3 28 17 11 19
2 LINDELHOEVEN VV NIV.1 11 6 1 4 25 30 -5 19
4 BS SPORT BERBROEK-SCHULEN NIV.1 11 5 1 5 29 28 1 16
5 LUTLOMMEL VV NIV.2 11 4 1 6 37 32 5 13
5 GENK VV NIV.1 11 4 1 6 21 42 -21 13
7 FC MAASLAND NO NIV.2 11 2 5 4 23 30 -7 11
8 W. KOERSEL NIV.1 10 3 1 6 23 25 -2 10

KFC heeft 3 U15 teams waarvan 1 provinciaal en 2 gewestelijke teams.  We willen hierbij toch eens deze teams in de kijker zetten omdat ze een stevige progressie doorgemaakt hebben dit seizoen.  Het provinciale team speelde afgelopen week uitstekend op Lommel SK en won dik verdiend met 0-3.  Trainer Bart Biemans was zeer tevreden over het niveau.  Het team B speelde thuis tegen Maasland en deed dit met een uitstekende inzet en mentaliteit, uitslag 5-2.  Het team C speelde 4-4 tegen Kattenbos.  De spelstijl waar we naar streven wordt steeds meer herkenbaar, de jongens hebben veel bijgeleerd en de groepsfeer is uitstekend.  We hebben liefst 46 U15 spelers en tot op heden kunnen we uiterst tevreden zijn over de progressie die de jongens maken.  We hechten zeer veel waarde aan het spelplezier en de mentaliteit op deze leeftijd.  Er zullen binnen enkele jaren verschillende spelers op de deur kloppen bij de seniors als ze dit blijven opbrengen.  Dit is veelbelovend voor de toekomst van KFC.  Doe zo verder jongens !