Binnenkort

8 augustus 2016
Real Madrid voetbalschool

Hoofdsponsors

Sponsored linksKalender

augustus 2016
M D W D V Z Z
« jul    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Overzicht trainingstijden en veldverdeling

trainingstijden_en_veldverdeling_2016-2017Via de pagina Club -> Trainingstijden en veldverdeling 2016-2017 kan je het overzicht vinden van alle trainingstijden en veldverdeling.

Share

Eerste elftal wint bij Kaulille

KFC_Hamont_99_heren_2016-2017_Stijn_NullensOns eerste elftal heeft een zuinige 0-1 overwinning behaald bij de buren van Kaulille. Het doelpunt viel in het 4e kwartier, waar Hamont een betere periode kende. Prijsschutter van dienst was Stijn Nullens (foto), na fraai voorbereidend werk van Marnix Duisters.

Share

Geen voetbal dit weekend voor onze beide beloften-elftallen

Donderdagavond werden we gecontacteerd door Kaulille FC, met de melding dat ze zaterdag 27 augustus geen twee ploegen samengesteld krijgen. Na overleg met de technische staf van KFC is beslist de wedstrijd van de beloften uit te stellen tot dinsdag 30/08 om 19u30.

Meteen daarna liep het bericht binnen van H Wijshagen, dat ze niet voldoende spelers verzameld krijgen, om zaterdag 27 augustus in Hamont te komen voetballen. Ze hebben forfait gegeven voor deze wedstrijd.

Dit alles is alsnog officiëel via PC Limburg geregeld.

De wedstrijd van het eerste elftal, zaterdagavond om 19u30 in Kaulille, gaat wel door. En KFC strijdt hier nog voor een plaats in de finale van de beker van Noord-Limburg.

Share

Sporten bij extreem warm weer

Met het huidige weer is het opletten met sporten.  Een aantal aandachtspunten :

  1. Oververhitting of hyperthermie Hoge temperaturen in combinatie met weinig of warme wind en/of een hoge luchtvochtigheid bemoeilijken de afkoeling van de huid en de verdamping van zweet, waardoor de warmte niet of onvoldoende kan afgevoerd worden
  2. Verstoorde zweetproductie : door vermoeidheid, gebrek aan slaap, een lichte verkoudheid, sommige geneesmiddelen (zoals amfetamines, sympathicomimetica, enz.)…
  3. Uitdroging of dehydratie : Bij zware inspanning kan gemakkelijk 1 tot 2 l water per uur uitgezweet worden. Dat moet zo snel mogelijk worden aangevuld. Vochtverlies gaat immers gepaard met een daling van het circulerende bloedvolume. Dit leidt tot een daling in de doorbloeding van de huid, waardoor de lichaamstemperatuur verder kan stijgen en hyperthermie kan optreden. Het is dus essentieel om tijdens inspanningen bij warm weer voldoende (idealiter 2 à 300 ml elke 15 à 20 minuten) te drinken, bij voorkeur een dorstlesser die zowel koolhydraten (suikers) als natrium (een bestanddeel van keukenzout) bevat. Na de inspanning moeten de vochttekorten zo snel mogelijk aangevuld worden. De tekorten kunnen steeds meer oplopen waardoor na enkele dagen ernstige problemen kunnen ontstaan. Hiervoor zijn rehydrerende sportdranken met natrium het meest geschikt. 
  4. Onze trainers krijgen de opdracht om zoveel mogelijk drankpauzes te voorzien en de trainingsinhoud ( fysieke belasting ) aan te passen. Trainingsmomenten mogen tijdelijk verzet worden naar een later uur.
Share

Eerste elftal – Esp. Neerpelt (Beloften)

WP_20160819_eerste-Esp.Pelt-beloftenDe uitslag van deze wedstrijd was 2-1 .

Share

Wedstrijdkalender eerste elftal online

Het nieuwe seizoen van ons eerste elftal start op 3 september, hoog tijd dus om de wedstrijdkalender (met de laatste wijzigingen) online te plaatsen.
Je kan deze kalender en alle uitslagen van reeks 2A steeds terugvinden via Heren -> Eerste elftal – uitslagen-programma. Daar kan je dan ook de wedstrijdverslagen terugvinden.

Share

Wedstrijd eerste elftal verplaatst naar vrijdagavond

De wedstrijd tussen ons eerste elftal en de beloften van Esp Pelt is vervroegd naar vrijdag 19/08 om 20 uur. Dit is een wedstrijd in het kader van de beker van Noord-Limburg.

De wedstrijd van de beloften A, op zaterdag, tegen Lutlommel vangt aan om 15 uur.

Op zaterdag 20/08 was er ook een wedstrijd voorzien van de beloften B op Exc Hamont. Deze wedstrijd is reeds afgelopen dinsdag gespeeld en door KFC gewonnen met 2 – 5.

Share

Kaulille-Dames

KFC_Hamont_99_dames_seizoen_2016-2107Onze dames speelden een oefenmatch in Kaulille en wonnen de match met 0-12 ! Doelpunten waren van Sofie Baeten 3x,Martine Nijs 2x, Jolien Mertens 2x, Marian Theunissen, Anne Ceulemans, Linda Custers, Greet Van de Sijpe en Anouk Achten elk 1x.

Share

Roger Duijsters, oud-jeugdbestuurslid V.V. Hamontlo, overleden

(klik voor grotere foto)

(klik voor grotere foto)

Op 14 augustus 2016 overleed Roger Duijsters, geboren te Hamont op 6 september 1950. Hij was de echtgenoot van Lisette Bergmans.
Roger was in de midden tachtiger jaren bij V.V. Hamontlo aangesloten als bestuurslid bij de jeugd met als specifieke opdracht afgevaardigde bij jeugdploegen. Hij is ook trainer geweest van de juniors. Met de jeugd omgaan was zijn passie en dat deed hij met volle overgave.

De genoemde periode was er een waarin nogal wat talenten bij Hamontlo ontsproten. Een vijftien jaren geleden kwamen scholieren en juniors van de tachtiger jaren nog eens bijeen en speelden op KFC een onderlinge match. Roger was er natuurlijk ook bij en wij zien hem op bijgaande gelegenheidsfoto staande links, ook toen als afgevaardigde.

De crematie en afscheid hebben in intieme kring plaats.
Aan de familie biedt KFC Hamont 99 zijn oprechte deelneming aan.

Share

Oud-speler en supporter Jaak Van Langendonck overleden

Reserven Hamontlo ca. 1951Bèr Cardinaels bezorgde ons deze tekst tekst & foto.

In het Mariaziekenhuis te Overpelt is op 12 augustus 2016 Jaak Van Langendonck overleden, echtgenoot van Liza Ceelen. Hij werd geboren op 16 januari 1934. Hij sloot aan bij V.V. Hamontlo en speelde meestal bij de reserven, zoals toen het tweede elftal genoemd werd.
Jaak bleef de club trouw als supporter en volgde zoveel als mogelijk de wedstrijden samen met Liza. Ook voor KFC Hamont 99 bleef hij supporteren. Zijn gezondheidstoestand ging sinds enkele jaren achteruit en verleden seizoen kon hij slechts eenmaal een thuismatch volgen, op 17 oktober 2015 tegen Lindelhoeven, vertelde hij me een drietal weken geleden. Het deed hem nog deugd dat toen gewonnen werd met 1-0.
Lees verder → Oud-speler en supporter Jaak Van Langendonck overleden

Share

KFC-Exc Hamont

Ons eerste elftal heeft de wedstrijd tegen de stadsgenoten van Excelsior gewonnen met 3-0 , voor rust scoorde 2x Stijn Nullens; na rust Mathijs Kusters .

Share

Beringen – dames

Onze dames speelde vandaag een oefenmatch tegen Fufo Beringen dat door de hervormingen naar tweede provinciale is gezakt. Beide ploegen gaan ervoor en pas in de 40′ kan Jolien Mertens de score openen voor Hamont.
In de tweede helft komt Beringen sterk opzetten en in de 70′ maken ze gelijk. Twee minuten later maakt Linda Custers de 1-2 en in de 81′ lukt Anne Ceulemans de 1-3.

Moeizame overwinning tegen een sterk Beringen .

De volgende oefenmatch is op het plein van Kaulille op 17/8 om 19h .

Share

Dag 5 : afsluiting Real Madrid Foundation Clinic

Een schitterende stage met een een gedisciplineerde spelersgroep.  Iedereen is toch een beetje vermoeid, niet in het minst de medewerkers die dagelijks aanwezig waren.  Onze dank gaat dan ook uit naar ALLE medewerkers van deze Clinic en vooral ook naar de spelertjes die ervoor gezorgd hebben dat dit evenement uiterst geslaagd is.

 

IMG_3100

IMG_3084

IMG_3099

IMG_3142

IMG_3143

 

Share

Real Madrid Foundation Clinic : Dag 4

Via onderstaande link een kort videofragment : coordinatief – snelheid

  1. korte video impressie 1
  2. videofragment 2

 

IMG_3067

IMG_3069

IMG_3063

Share

Voetbal stage Real Madrid Foundation Clinic dag 3

Perfecte omstandigheden en na 3 dagen een leuke hechte spelersgroep met veel voetbalplezier.IMG_3061

IMG_3062

IMG_3060

Share